Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
OBNAVLJA SE VOZNI PARK Nova vozila Hitne pomoći za Blato i Korčulu

OBNAVLJA SE VOZNI PARK Nova vozila Hitne pomoći za Blato i Korčulu

Vrijedna su milijun kuna

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić uručio je u ponedjeljak ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Luki Luliću ključeve dva nova vozila vrijedna gotovo milijun kuna. Riječ je o obnavljanju voznog parka u koji Dubrovačko-neretvanska županija kontinuirano ulaže, a ova dva vozila namijenjena su ispostavama u Blatu i na Korčuli.

- U prošloj godini smo izdvojili ukupno 1,8 milijuna kuna za šest vozila od čega dva hitne medicine, tri sanitetska vozila i jedno vozilo za patronažnu službu. Nadamo se da će se ova vozila koristiti što manje, da će hitnih slučajeva biti što manje, ali znamo da su oni česti. Zato iznova nabavljamo vozila kako bi naši sugrađani imali siguran i adekvatan prijevoz u hitnim slučajevima - rekao je Dobroslavić.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije Luka Lulić naglasio je kako su Korčula i Blato najudaljenije terenske ispostave hitne pomoći te najudaljenije u cijeloj Hrvatskoj od prve bolnice.

- Naša županija je specifična, mi kao Zavod hitne medicine imamo puno veće troškove nego sve ostale županije. Najviše kilometara prijeđemo, najviše prekovremenih sati imamo. Trudimo se, teška su i izazovna vremena. Mi inače imamo po standardu 25 vozila na prvoj crti, sada će ih biti 27. Funkcionalna iskoristivost vozila je pet godina te 200 tisuća kilometara. Godišnje prosječno prijeđemo 50 tisuća kilometara po vozilu, međutim te brojke su za ispostave kudikamo veće - rekao je ravnatelj Lulić.

Vaša reakcija na temu