Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com OBRAČUN U KAŠTELIMA 'Zaklat ću te, majku ti jebem ustašku'

OBRAČUN U KAŠTELIMA 'Zaklat ću te, majku ti jebem ustašku'

'Možda su me napali jer sam ja Hrvat, a oni pravoslavci', kaže žrtva

U Splitu je počelo suđenje ocu i sinu Lukši i Marku O. za pokušaj ubojstva Mije B. u Kaštelima. Optužnica ih tereti da su 10. travnja 2018. oko 17.30 u Kaštelima iz stana izvukli žrtvu uz prijetnju nožem te ga izudarali betonskim blokom i čekićem po glavi. Mijo B. zadobio je višestruke ozljede i u bolnici je zadržan 15 dana na liječenju. 

Ni otac, ni sin ne smatraju se krivima. Obranu će iznijeti na kraju suđenja. U istrazi su, pak, kazali da je Mijo B. napao Marka O. bez ikakvog povoda. Tvrde da su se branili. Žale zbog svega što se dogodilo. 

Mijo B. ne sjeća se događaja. Ostao je pri onome što je kazao u istrazi. Tužit će optuženike, i to svakog za po 150 tisuća kuna. 

U istrazi je Mijo B. kazao kako je u dnevnom boravku pio s majkom kavu kada je začuo krš i lom na ulaznim vratima. Tamo ga je dočekao Marko O. koji ga je, tvrdi Mijo, udarao šakama po glavi. Na vratima je bio i Lukša O. Mijo je vidio da drži nož i viče: 'Zaklat ću te, majku ti jebem ustašku!' Nož kasnije nije vidio, ne zna gdje je nestao. 

'Dobio sam najmanje 100 udaraca'

Izgurali su ga iz stana i bacili na asfalt. Mijo B. tvrdi da ga je Lukša O. čekićem udarao po glavi, dok ga je Marko O. udarao nogama i rukama. Misli da je dobio najmanje 100 udaraca. Nekako se digao na noge, a onda je dobio udarac betonskim blokom u glavu. Ponovno je pao, a onda je čuo da Marko O. govori: 'Dokrajčimo ga!' Te su mu se riječi urezale u pamćenje i nikakva terapija ih neće izbrisati, kazao je u istrazi. 

Majka je gledala kako joj sina tuku. U istrazi je rekla da je Marko O. pitao oca: 'Hoću li ga blokom?', a da mu je on odgovorio: 'Normalno, zato smo došli da ga dokrajčimo.' Pomogla je sinu da se podigne na noge, a on je pitao optuženike zašto su ga napali. Pozvali su ga da dođe do njihovog auta da mu pokažu dokaze, ali onda su ga opet napali. Vikali su: 'Evo ti dokaza.' Majka je vidjela da sin leži na asfaltu krvav po licu. Pitao je napadače zašto ga tuku, a oni su odgovorili: 'Majku ti jebem ustašku i tvojim zelenim beretkama, kada nismo nikoga zaklali u ratu, zaklat ćemo tebe i tvoju majku.' Žena je u iskazu navela i kako su optuženici prijetili da će baciti dvije bombe u njihov stan. 

Sve zbog Golfa parkiranog pred garažom?

Po iskazu svjedoka D. K. cijeli problem je ispao zbog Golfa koji je bio parkiran ispred garaže optuženika. Marko O. tražio je po susjedstvu vlasnika vozila, a svjedok je vidio kako je iz jedne kuće izašao muškarac visok 1,90 metara i kako ga udara u prsa. Potom je došlo do tučnjave. Taj svjedok je vidio kako je taj muškarac nakon toga izašao iz kuće s teleskopskom palicom i kuhinjskim nožem te da je udario po staklu automobila Luke O. nekoliko puta. Vidio i kako je dobio nekakvim kamenom u glavu. 

'Možda su napali još nekog, ali ja to ne znam'

Odgovarajući na pitanja branitelja, Mijo B. na suđenju je danas kazao kako kod kuće nije imao teleskopsku palicu i da ne zna zašto je napadnut. 

'Možda je to zbog toga što sam ja Hrvat, a oni pravoslavci', zaključio je. 

Branitelju nije bilo jasno zašto bi samo njega napali od svih Hrvata. 

'Možda su napali i nekog drugog, ali ja to ne znam. To morate pitati njih', odgovorio je Mijo B. 

Automobil nema, a nije ni položio vozački ispit.   

Vaša reakcija na temu