Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
OBRAT NA RIVI: Fro ulazi u prostor banke, prvotni zakupac odustao

OBRAT NA RIVI: Fro ulazi u prostor banke, prvotni zakupac odustao

Očito je iznos koji je morao izdvojiti bio preveliki zalogaj

Poznati ugostiteljski objekt zauzeo je još jedan prostor na centralnom dijelu Rive, i to na jednoj od najatraktivnijih lokacija gdje se donedavno nalazila OTP banka. 

Riječ je o Fro baru. Premda su na natječaju kojeg su raspisale Državne nekretnine dali najveću ponudu za taj prostor, nisu pobijedili jer se vlasnik obrta Reason pozvao na pravo prvenstva - jer je hrvatski branitelj - i pristao je platiti cijenu koju je ustvari ponudila tvrtka Influence - Fro bar. 

Kako doznajemo, obrt Reason je odustao od najma prostora. Na natječaju su ponudili 4500 eura za prostor OTP banke, ali je vlasnik Boris Rančić, pozivajući se na pravo prvenstva, najprije je pristao platiti iznos od 16.515 eura koji je ponudio Fro. No čini se da je takva cijena bila prevelik zalogaj za ovog obrtnika jer je na kraju odustao. 

To nije neobično jer je obrt prošle godine imao dvoje zaposlenih, a 2022. godine u svojoj djelatnosti ostvario neto dobit od 31.876 eura, što je povećanje od 230 posto u odnosu na prethodnu godinu. Valja spomenuti da temeljni kapital obrta Reason iznosi svega 2660 eura.

Možda je odluci dijelom presudio štekat kojeg bi obrt Reason morao dijeliti s barom  Fro, dok će sada poznati ugostiteljski objekt na centralnom dijelu Rive moći zadržati većinu štekata. 

Pitanje je samo što će se još nalaziti u nekretnini gdje je bila Zagrebačka banka. Na natječaju je najviši iznos ponudila tvrtka Ledeni valovi po mjesečnoj renti od 16.100 eura. Navedeno je kako se bavi ugostiteljstvom, tako da je izgledno da će financijske institucije na centralnoj lokaciji splitske šetnice, zamijeniti ugostiteljski objekti.

Vaša reakcija na temu