Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović OKONČANI PREGOVORI U ROGOZNICI Kerum se predomislio nakon razgovora sa Škorićem, HGS-ovci dolaze na sjednicu

OKONČANI PREGOVORI U ROGOZNICI Kerum se predomislio nakon razgovora sa Škorićem, HGS-ovci dolaze na sjednicu

Šef Hrvatske građanske stranke je popustio, posumnjao je da Opara huška novinare na njega

Nakon velike neizvjesnosti, oko 20.30 okončani su pregovori u Rogoznici, predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić uspio je nagovoriti Željka Keruma da popusti i pusti svoje vijećnike na sutrašnju sjednicu Gradskog vijeća.

Kerum je, kako smo već izvijestili, donio odluku da vijećnici HGS-a neće doći na sjednicu. Posumnjao je, naime, da gradonačelnik Andro Krstulović Opara huška novinare na njega. Prije dva dana podnio je kaznenu prijavu protiv Opare i organizatora i dobitnika nagrade Dnevne doze splitskog nereda 'Zlatni kurac' koja se dodjeljuje pojedincima koji su se istaknuli u zaštiti i promociji javnog interesa.

Prije toga brutalno je izvrijeđao novinarku emisije Provjereno Emu Branicu koja ga je htjela pitati par pitanja o hotelu Marjan. Nakon svega zaključio je valjda da je najbolje da se HGS-ovci ne pojave na sjednici Gradskog vijeća.

Čim se saznalo za planirano 'miniranje' sutrašnje sjednice, u mirovnu misiju u Rogoznicu smjesta se uputio šef splitskog HDZ-a. Nije prvi, a vjerojatno ni posljednji put.

Sadržaji pregovora javnosti nisu poznati, možemo tek nagađati čime je Škorić odobrovoljio u posljednje vrijeme vrlo nervoznog Keruma. Moguće je da su HDZ-ovci Kerumu obećali ustupke oko nove regulacije prometa na Marjanu i GUP-a. Kako doznajemo, Kerum s novim direktorom projekta Split United Emilom Zelićem uopće ne želi razgovarati na temu izmjena GUP-a zbog Masterplana. Možda se nakon sastanka predomislio.

Podsjetimo kako su prošle godine u travnju Kerumovi vijećnici napustili sjednicu Vijeća, a na nastavak nisu došli. Tada je Kerum govorio da nije u sukobu s HDZ-om, nego da ne podržava Krstulovića Oparu. Predomislio se i tada nakon što je dobio što je tražio.

Vaša reakcija na temu