Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash OČAJNI RODITELJI Preko 500 djece ostalo neupisano u vrtiće!

OČAJNI RODITELJI Preko 500 djece ostalo neupisano u vrtiće!

Očekuje se da će pasti brojka, ali ne drastično

U splitskim vrtićima nije mjesto našlo 524 djece. Četiri vrtićke kuće, Marjan, Radost, Cvit Mediterana i Grigor Vitez objavili su prve rezultate nakon zahtjeva za upisivanjem djece. Radi se, da budemo jasni, o onima koji zadovoljavaju uvjete. Pridodamo li tome roditelje, udomitelje ili skrbnike koji nisu ispunili uvjete, od toga da djeca nisu cijepljena do predane nepotpune dokumentacije ili nezaposlenosti, ta brojka je gotovo duplo veća.

Ipak, ne radi se o konačnoj brojci, uskoro će biti  jasnija slika. Roditelji, naime, imaju pravo žalbe, uz to, kako nema centralnog upisivanja ima i djece primljene u više različitih ustanova. Naime, šalji se pojedinačno zahtjevi za četiri vrtićke 'kuće', a zbog straha od neupisa, uglavnom  roditelji i šalju na više adresa molbe. Tako da će konačna brojka  biti dosta manja, ali svi opet neće naći mjesto. 

U četiri vrtićke ustanove ukupno je neupisano 524 djece, ali tu brojku treba uzeti s oprezom jer su neki roditelji prijavljivali svoju djecu za više ustanova. 

Najviše neupisanih je u vrtićima i jaslicama DV Cvit Mediterana, njih 217. Slijedi DV Radost sa 199 neupisane djece, zatim DV Grigor vitez s 80 i DV Marjan s 28 djece koja imaju uvjete, ali u ustanovama nema mjesta. 

I privatni vrtići već su poprilično puni, a nije više lako naći ni tetu čuvalicu. 

Vaša reakcija na temu