Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
OCJENA STRUČNJAKA 'Mihanovićev program je konkretan, realan i ostvariv'

OCJENA STRUČNJAKA 'Mihanovićev program je konkretan, realan i ostvariv'

Sven Gotovac, Nikša Jajac i Toni Tomas su komentirali program Vice Mihanovića

Reorganizirana, transparentna i digitalna gradska uprava u skladu s europskim standardima, bez papira i s mogućnošću uvida građanima u stanje njihovih predmeta, uključivanje građana u izradu, odnosno oblikovanje prostornih planova, izgradnja javnih garaža te subvencioniranje članarina djeci koja treniraju u splitskim sportskim klubovima, realno su provedivi projekti u jednom gradonačelničkom mandatu. Sve to, uz i ostala detaljno osmišljena i obrazložena rješenja svih splitskih gorućih problema, dio je izbornog programa 'Konkretno' HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Vice Mihanovića koje ga su najvišim ocjenama vrednovali prof. dr. sc. Sven Gotovac (FESB), prof. dr. sc. Nikša Jajac (dekan FGAG) i Toni Tomas, glavni trener muške i  ženske taekwondo reprezentacije Hrvatske.

'Reorganizirana, transparentna i digitalna gradska uprava u skladu s europskim standardima, bez papira i s mogućnošću uvida građanima u stanje njihovih predmeta, uključivanje građana u izradu, odnosno oblikovanje prostornih planova, izgradnja javnih garaža te subvencioniranje članarina djeci koja treniraju u splitskim sportskim klubovima, realno su provedivi projekti u jednom gradonačelničkom mandatu. Sve to, uz i ostala detaljno osmišljena i obrazložena rješenja svih splitskih gorućih problema, dio je izbornog programa 'Konkretno' HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Vice Mihanovića koje ga su najvišim ocjenama vrednovali prof.  dr. sc. Sven Gotovac (FESB), prof. dr. sc. Nikša Jajca (dekan FGAG) i Toni Tomas, glavni trener muške i ženske taekwondo reprezentacije Hrvatske, naveli su u priopćenju.

Prema riječima prof. Gotovca, koji sudjeluje u izradi Strategije razvoja grada Splita 2021.-2030. godine i voditelj je izrade Strategije razvoja pametnog grada Splita do 2030. godine, digitalna gradska uprava, u programu nazvana SINTEZA, podrazumijevala bi uspostavu jedinstvenog identifikatora korisnika i jedinstvenog računa za sve gradske usluge uz mogućnost plaćanja suvremenim načinima plaćanja (kartično plaćanje, trajni nalog i sl.) te uvid u vlastita dugovanja, naravno, ako se uvedu i digitalni kanali komuniciranja s gradskim službama, ne samo elektronička pošta nego i videoveza, 'chat' i slično.

- Provedba ovih ciljeva i aktivnosti zahtijeva i veliku reorganizaciju informatičkih službi i informacijsko komunikacijskih resursa. Neodrživo je da Grad i s njime povezana poduzeća nemaju vlastitu informatičku službu i opremu. Neophodna je uspostava zajedničke informacijsko-komunikacijske infrastrukture, odnosno gradskog računalnog centra, što je također istaknuto u Programu, kazao je prof. Gotovac pozdravivši i Mihanovićeve vizije poboljšanja prometnih rješenja u gradu Splitu.

Prof. Nikša Jajac također Mihanovićev izborni program naziva vrlo konkretnim, a posebno je apostrofirao ponuđeni model prema kojem će ga građani tijekom mandata moći pratiti u izvršavanju onoga što planira napraviti.

- Bitno je da Mihanović ni u čemu ne pretjeruje, realno je najaviti izgradnju četiri javne garaže.Posebno mi se dopalo to što Mihanović kani uključiti građane u izradu prostornih planova, odnosno, omogućiti im da preko novih medija svojim konkretnim prijedlozima sudjeluju u njihovu oblikovanju, pojasnio je prof. Jajac i dodao kako je Mihanović jasno konstatirao sve gradske probleme i nudi puteve kojima se može krenuti u njihovo rješavanje.

Glavni trener muške i ženske taekwondo reprezentacije Hrvatske Toni Tomas pozdravio je intenciju kandidata za gradonačelnika Vice Mihanovića da se u sport uključi što veći broj djece kroz subvencioniranje članarina u sportskim klubovima, u kako bi Split i dalje zadržao naziv 'najsportskijeg grada na svitu'.

- Također, u Mihanovićevu prijedlogu stoji da će se prilikom zaposlenja u sustavu sporta kojim upravlja Grad Split posebno voditi računa o sportašima koji su svojim rezultatima dali doprinos promicanju splitske sportske izvrsnosti. Na taj način bi se svakako dao još veći značaj vrhunskim sportskim rezultatima, što bi ponukalo mnoge mlade ljude da se upuste u avanturu dosezanja sportskih vrhova, naglasio je Tomas ocijenivši Mihanovićevu viziju poticajnom i korakom naprijed ka uspostavljanju sustava sporta u Splitu.

Vaša reakcija na temu