Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot/HRT OD MILIJUNAŠA DO KERUMOVOG KANDIDATA ZA ŽUPANA Toni Jurišić Sokić ispao iz popularnog kviza zbog mačke

OD MILIJUNAŠA DO KERUMOVOG KANDIDATA ZA ŽUPANA Toni Jurišić Sokić ispao iz popularnog kviza zbog mačke

Novo mlado lice HGS-a

Danas se na vrhu Jokera javnosti trebao predstaviti kandidat HGS-a za župana splitsko-dalmatinskog, no predstavljanje je jučer otkazano te je Željko Kerum jutros na Facebooku objavio kako se radi o 35-godišnjem Toniju Jurišiću Sokiću, IT stručnjaku i kvizašu. 

Koliko je poznato, dosad nije bio politički angažiran i svakako je svojevrsno iznenađenje. Kerum je očito odlučio pomladiti svoje redove te poslati novo lice u pohod na Županiju. Dosad su se te dužnosti davale samo najodanijima iz užeg obiteljskog kruga. 

Prije osam godina, kandidatkinja HGS-a bila je Kerumova sestra Nevenka Bečić. Dobacila je do trećeg mjesta s 21.599 glasova ili 10,77 posto. Prije četiri godine sreću je okušao zet Petroslav Sapunar. Četvrto mjesto, 14.036 glasova ili 7,24 posto. Kerum se vjerojatno nada da bi novi kandidat mogao preokrenuti silazni trend. 

Krajem prošle godine Jurišić Sokić nastupio je u popularnom kvizu Milijunaš. Nastup je izazvao pozornost medija jer je Kerumov kandidat napustio natjecanje na zanimljivom pitanju za 64 tisuća kuna: 'Gdje se nalazi Schroedingerova mačka?'

Jurišić Sokić odlučio se za odgovor pod B – u krošnji, no točan odgovor krio se pod C – u kutiji. 

Schroedingerova mačka je misaoni pokus iz 1935. koji dovodi do paradoksa primjenom dualizma čestica-val na kojem se temelji kvantna mehanika. Mačka je u kutiji s bočicom cijankalija nad kojom visi čekić. Ako postoji mehanizam spojen s uređajem za registraciju zračenja koji može otpustiti čekić i razbiti bočicu te ako je u kutiji određena količina radioaktivnog materijala, onda se u određenom vremenu nikako ne može znati je li mačka živa ili mrtva.

Vaša reakcija na temu