Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ODBIJEN ZAHTJEV Istraga varoškog masakra ostaje u Splitu, Zavadlav do daljnjeg u zatvorskoj bolnici

ODBIJEN ZAHTJEV Istraga varoškog masakra ostaje u Splitu, Zavadlav do daljnjeg u zatvorskoj bolnici

Branitelj Branko Šerić kaže da mu je bilo najbitnije da Filip ne završi u splitskom zatvoru

Sudac istrage splitskog Županijskog suda odbacio je zahtjev odvjetnika Branka Šerića, branitelja Filipa Zavadlava, osumnjičenog za trostruko teško ubojstvo u Varošu, da se slučaj delegira nekom drugom sudu. Sudac smatra da se takav zahtjev ne može postaviti u ovoj fazi postupka, odnosno, tijekom istrage. Šerić se na rješenje nije žalio.

- Zahtjev mogu i ponoviti, ali meni je bilo najbitnije da Filip ne završi u splitskom zatvoru, što se u konačnici nije dogodilo jer će do daljnjeg biti u zatvorskoj bolnici u Zagrebu - kazao nam je odvjetnik Šerić.

Idućeg tjedna trebalo bi odlučiti o produljenju istražnog zatvora. Šerić još ne zna na koji će način pristupiti ročištu s obzirom na restrikcije kretanja zbog korone.

- Možda se pridružim Filipu u zatvorskoj bolnici da to obavimo video linkom. Ako ga oni nemaju, u Remetincu ga imaju sigurno - kazao nam je Šerić.

Filipa Zavadlava sumnjiče da je ubio trojicu iz bezobzirne osvete. Vještaci su utvrdili da je bio bitno smanjeno ubrojiv što znači da mu teoretski prijeti najstroža kazna zatvora od 50 godina. U krvavom pohodu po Varošu iz kalašnjikova je ispucao 36 metaka.

Vaša reakcija na temu