Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Odbijen zahtjev za izuzećem sutkinje koja sudi Filipu Zavadlavu, braniteljica Košta tražit će delegaciju suda?

Odbijen zahtjev za izuzećem sutkinje koja sudi Filipu Zavadlavu, braniteljica Košta tražit će delegaciju suda?

Sutra bi se suđenje trebalo nastaviti

Predsjednik Županijskog suda Bruno Klein odbio je zahtjev za izuzećem sutkinje Višnje Strinić, predsjednice sudskog vijeća koje sudi Filipu Zavadlavu za trostruko teško ubojstvo u Varošu 2020. godine.

Izuzeće je zatražila braniteljica Doris Košta, i to zbog otvaranja pisma koje joj iz zatvora uputio Filip Zavadlav. Košta smatra da je to neprihvatljivo i da je riječ o povjerljivoj korespodenciji između okrivljenika i njegovog branitelja.

Jučer nam je najavila kako će u slučaju da predsjednik suda odbije njen zahtjev za izuzećem sutkinje Strinić, tražiti delegaciju suda, odnosno, da se suđenje Filipu Zavadlavu prebaci u neki drugi grad.

Zavadlavu sude po drugi put jer je viši sud ukinuo presudu od 40 godina zatvora. Smatraju da se treba utvrditi pitanje motiva. Državno odvjetništvo drži da je motiv bio bezobzirna osveta prema osobama iz narko miljea koje su terorizirale Filipa i njegovog brata ovisnika, no na koncu prvog suđenja sudsko vijeće nije prihvatilo tu tezu te je Zavadlav osuđen za 'obično', a ne teško trostruko ubojstvo.

Vaša reakcija na temu