Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Odgođeno ročište za stečaj Brodosplita, Debeljak opet tražio otvaranje predstečajnog postupka

Odgođeno ročište za stečaj Brodosplita, Debeljak opet tražio otvaranje predstečajnog postupka

Sud ga je opet odbio, ali i na to rješenje ima mogućnost žalbe

Ništa od za sutra zakazanog ročišta na Trgovačkom sudu u Splitu na kojem se trebalo odlučiti o pokretanju stečaja nad Brodosplitom. Sudac Ivan Čulić odgodio je ročište dok Visoki trgovački sud ne riješi žalbu Tomislava Debeljaka na rješenje splitskog suda od 21. studenog kojim je odbačeno povlačenje prijedloga za otvaranje predstečajnog postupka i povlačenje prijedloga za otvaranje stečajnog postupka. 

Sud je obustavio predstečajni postupak nakon izvješća povjerenika koji je otkrio da je Brodosplit vršio plaćanja koja nisu bila nužna za poslovanje. To rješenje je potvrdio Visoki trgovački sud pa se postupak trebao nastaviti kao da je podnesen prijedlog za otvaranje stečajnog postupka. 

Čini se kako će Visoki trgovački sud uskoro morati staviti u obradu još jednu Debeljakovu žalbu jer je danas sutkinja Katarina Mikulić odbila prijedlog Brodosplita za utvrđivanje prekida postupka te prijedlog za otvaranje predstečajnog postupka. 

I na ovo rješenje Debeljak ima mogućnost žalbe pa je izvjesno da će i to prolongirati ročište na kojem bi se trebalo odlučiti o otvaranju stečaja nad splitskim škverom.

Vaša reakcija na temu