Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Odgođeno suđenje Filipu Zavadlavu, tužitelj se neće oporaviti od korone do zakazanog termina

Odgođeno suđenje Filipu Zavadlavu, tužitelj se neće oporaviti od korone do zakazanog termina

Na idućem ročištu suđenje bi se trebalo privesti kraju

Ništa od nastavka suđenja Filipu Zavadlavu 7. siječnja. Sutkinja Višnja Strinić zaprimila je podnesak županijskog državnog odvjetnika Michellea Squiccimarra u kojem se navodi da njegov zamjenik Žarko Štrbac neće biti spreman za zakazani termin pa moli odgodu. 

Štrbac je već neko vrijeme van stroja zbog korone. Na zadnjoj raspravi mijenjala je kolegica Marina Matušan, a kako se suđenje primalo kraju, razumljiva je želja tužilaštva da se na raspravi pojavi zamjenik koji je vodio slučaj od samog početka. 

Sutkinja Strinić zbog toga je odgodila suđenje za konac siječnja. Na idućoj raspravi trebali bi se izvesti preostali dokazni prijedlozi te eventualno saslušati obrana Filipa Zavadlava. 

Štrbac ga tereti za bezobzirnu osvetu prema osobama iz narkomanskog miljea koje su terorizirale njega i brata Stanislava. Zavadlav je 11. siječnja u samom centru Splita ispalio 37 hitaca iz automatske puške i smaknuo Marina Bobana, Juricu Torlaka i Marina Ožića Paića. Vještaci su zaključili da je u vrijeme počinjenja djela Zavadlav bio bitno smanjeno ubrojiv, ali ne i neubrojiv. Stoga mu prijeti maksimalna zatvorska kazna od 50 godina, minus koja godina na smanjenu ubrojivosti i još neku olakotnu okolnost ako je sud utvrdi. 

Obrana još taktizira sa završetkom suđenja, no izvjesno je da će branitelj Branko Šerić pokušati dokazati da je Zavadlav ipak bio neubrojiv. U tom slučaju ne bi bio osuđen na zatvorsku kaznu, već bi ga smjestili u ustanovu na liječenje.

Vaša reakcija na temu