Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Odgojne mjere za napadače na Krstulovića Oparu: Jedan će morati redovno u školu, a drugi prihvatiti zaposlenje

Odgojne mjere za napadače na Krstulovića Oparu: Jedan će morati redovno u školu, a drugi prihvatiti zaposlenje

'Bilo je strašno, ali gradonačelnik se držao muški'

Splitski Općinski sud završio je postupak protiv dvojice maloljetnika koji su prošle godine na Soluratu napali tadašnjeg gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu. Izrečene su im odgojne mjere. Stariji okrivljenik, koji je u međuvremenu postao punoljetan, ima posebnu obavezu prihvatiti zaposlenje i ustrajati u njemu, dok je mlađem, koji je još učenik, izrečena mjera pojačane brige i nadzora. Kao posebnu obavezu mora redovito pohađati školu. 

Državno odvjetništvo iniciralo je postupak s prijedlogom za izricanje maloljetničkih sankcija zbog osnovane sumnje da su zajednički i dogovorno, nezadovoljni njegovim djelovanjem kao gradonačelnika Splita, u nakani da ga zastraše verbalno i fizički, napali Krstulovića Oparu te mu rekli: 'Lopove, lopove, gade, treba vas sve ubiti, pizda vam materina', udarajući ga više puta po rukama i nogama po tijelu. Stisnuli su ga o zid i pljunuli. Gradonačelnik se pokušao obraniti, a kada ih je fotografirao mobitelom, dali su se u bijeg. 

Okrivljenici su naveli da se ne osjećaju krivima. Tvrde da su Opari samo kazali: 'Vidi ovog lopova', nakon čega ih je napao uz riječi da ih se ne boji i da ih roditelji sigurno nisu tako odgojili. Sud im nije povjerovao. 

Događaj je snimila kamera video nadzora, a saslušane su i dvije svjedokinje. Jedna je Gordana Šprajc, poznata splitska aktivistica koja živi na Mejama, kao i Krstulović Opara. Šprajc se šokirala prizorom. Pozvala je policiju i priskočila u pomoć. 

'Bilo je strašno. Udarali su ga, ali on se držao muški. Bio je hrabar', kazala nam je Gordana Šprajc. 

Krstulović Opara nije inače tražio kazneni progon za maloljetnike, međutim ipak je proveden jer je napad na njega kvalificiran kao napad na službenu osobu.

Vaša reakcija na temu