Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot/YouTube Odlučuje se o optužnici protiv Maje Šupe, obrana zatražila izdvajanje dokaza

Odlučuje se o optužnici protiv Maje Šupe, obrana zatražila izdvajanje dokaza

Splitski sud odbio zahtjev, očekuju se žalbe

Izgledno je da će Visoki kazneni sud dobiti u ruke predmet protiv bivše šibenske sutkinje Maje Šupe. Danas je, naime, obrana na sjednici optužnog vijeća zatražila izuzimanje iskaza svjedoka koji je prijavio cijeli slučaj te grafološkog vještačenja njegovog potpisa na predugovoru koji je sklopljen za kupnju zemljišta majke sutkinje Šupe. Optužno vijeće splitskog Županijskog suda odbilo je zahtjev, što će vjerojatno povući žalbu obrane. 

Danas se okrivljenici nisu pojavili, već samo njihovi odvjetnici te tužitelji iz USKOK-a. 

Maja Šupe, najpoznatija po oslobađajućoj presudi Tomislavu Horvatinčiću za smrt bračnog para iz Italije, optužena je za primanje 15 tisuća eura mita od zagrebačkog poduzetnika Blaža Petrovića i odvjetnika iz Šibenika Branimira Zmijanovića. Šupe terete da je prihvatila nagradu za oslobađajuću presudu u postupku protiv Petrovića, a njega da je preko odvjetnika Zmijanovića dogovorio isplatu šest tisuća eura prije prvostupanjske oslobađajuće presude, a potom još devet tisuća eura kada presuda postane pravomoćna. 

Na račun majke sutkinje Šupe uplaćeno je 45 tisuća kuna u lipnju 2013., no USKOK drži da uplata nije bila povezana s ciljem stjecanja nekretnine, već se zapravo radilo o isplati nagrade za oslobađajuću presudu. 

U studenom 2013. Šupe je donijela oslobađajuću presudu koja je postala pravomoćna u rujnu iduće godine. USKOK navodi da je Petrović isplatio Šupe ostatak dogovorenog iznosa na neutvrđeni način.

Vaša reakcija na temu