Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić Određen datum sjednice Gradskog vijeća, Krstulović Opara smanjio proračun na realniju razinu

Određen datum sjednice Gradskog vijeća, Krstulović Opara smanjio proračun na realniju razinu

Ni na ovoj sjednici neće biti željene odluke o komunalnom redu

Dugo očekivana sjednica Gradskog vijeća na temu proračuna održat će se u sljedeći četvrtak. U odnosu na prvotni plan, gradonačelnik Andro Krstulović Opara ipak je smanjio proračun, kako kažu, sad je realniji, iako probija milijardu kuna. Doduše, u taj iznos su uvrštene i gradske firme, pa je realno oko 800 milijuna kuna. Proteklu godinu je, primjerice, 'balansiran' na oko 700 milijuna kuna,  a planiran je također preko milijardu.

Istaknimo kako ni na ovoj sjednici neće biti željene odluke o komunalnom redu, prema sadašnjim spoznajama, o njoj će se raspravljati tek koncem siječnja.

Što se tiče prijedloga stranke Pametno o uvrštenju točke dnevnog reda o presudi u slučaju Knežević i funkcioniranja Grada zbog viseće ovrhe od 150 milijuna kuna, uvrstit će se kad predsjednici klubova stranaka zauzmu stav, uoči sjednice.

Vaša reakcija na temu