Foto: screenshot: Nova TV Odvjetnik Filipa Zavadlava o strategiji obrane na suđenju za trostruko ubojstvo: Imamo tri strateška pravca

Odvjetnik Filipa Zavadlava o strategiji obrane na suđenju za trostruko ubojstvo: Imamo tri strateška pravca

'Jedan je pravac motivacija Zavadlava. Drugi pravac je bio o stanju njegove svijesti'

Filip Zavadlav osumnjičen je da je prije sedam mjeseci u Splitu ubio trojicu mladića. Njegov odvjetnik Branko Šerić otkrio je kakvu taktiku priprema obrana za Novu TV.

Reporter Nove Tv pitao je Šerića na čemu će inzistirati u obrani.

'Ne bih baš o svim koracima obrane večeras govorio, danas se mogla naslutiti jedna od strategija obrane. Tri strateška pravca imamo kod postavljanja obrane, a jedan je motivacija Filipa Zavadlava. Drugi pravac je bio o stanju njegove svijesti', kazao je Šerić.

Dodao je i kako su im današnja zbivanja pomogla te da je potrebno rasvijetliti sve okolnosti, jer optužba tvrdi da je ubojstvo počinjeno iz bezobzirne osvete. 

'Je li se radilo o tome ili nije, već smo danas mogli čuti. Osveta znači da se uzvraća na neki napad, provokaciju od strane žrtve. Čuli smo danas da takve provokacije nije bilo.'

Naveo je i da je Zavadlav pod terapijom te da imaju prešutni dogovor da u sudnici prati što Šerić kaže. Što se financiranja Zavadlavove obrane tiče, rekao je kako je ispostavio račun i to mu je dosad plaćen - 26 tisuća kuna. Istaknuo je da ne smije raditi pro bono, jer 'ako prijavim rad pro bono, platim sva davanja državi kao da sam primio novac'.

Što se financiranja Zavadlavove obrane tiče, rekao je kako je ispostavio račun i dosad mu je plaćen - 26 tisuća kuna. Istaknuo je da ne smije raditi pro bono, jer 'ako prijavim rad pro bono, platim sva davanja državi kao da sam primio novac'.

Podsjetimo, pod velikim mjerama osiguranja počelo je suđenje Filipu Zavadlavu, osumnjičenom za trostruko ubojstvo u Splitu. U sudnicu je doveden vezanih ruku i nogu. Suđenje je počelo sedam mjeseci nakon likvidacije u centru Splita.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(72405, "");
Pregledaj komentare