Foto: Facebook Odvjetnik je posjetio Josipu Rimac u zatvoru: 'Nije najbolje'

Odvjetnik je posjetio Josipu Rimac u zatvoru: 'Nije najbolje'

'Bubu' je, kazala je svom branitelju, pronašla sama

'A kako može biti? Čvrsta je žena, ali tko god da se nađe unutra nije najbolje', opisuje za 24 sata  Vinko Gulišija stanje svoje klijentice Josipe Rimac. Ona trenutno sjedi iza rešetaka u Remetincu, a odvjetnik je najavio da će se žaliti na odluku o istražnom zatvoru. 

Rimac i dalje negira sve brojne optužbe koje joj se stavljaju na teret. 

- Da, ostaje pri tome cijelo vrijeme. Eventualno će s vremenom iznijeti više detalja obrane. Ja iskreno još uvijek ne znam što je sve u spisu, tek idući tjedan ću znati kad se sve kopira - kaže nam Gulišija.

Naveo je i kako ne vjeruje da je sve onako kako se navodi u medijima.

- Ne vjerujem, svatko može interpretirati razgovor onako kako hoćeš da ga se interpretira. Da se razumijemo, to su moja nagađanja, ne znam što je sve u spisu - dodao je. 

Tko je našao bubu?

Upitali smo ga još tko je pronašao bubu za prisluškivanje u njenom autu. Mediji su proteklih dana spekulirali da je Rimac angažirala stručnjaka ili privatnog detektiva specijaliziranog za detekciju takvih uređaja.

- Ona mi je rekla da je ona našla bubu. Nije mi govorila da je angažirala nekoga da joj to nađe - kazao nam je Vinko Gulišija.

Uskok je u subotu, nakon provedene opsežne akcije Pnuskoka u aferi Vjetroelektrane, donio rješenje o provođenju istrage protiv 13 poduzetnika i državnih dužnosnika, među kojima je i smijenjena državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac. Ona je prvooptužena u cijeloj aferi.

Rimac i još 12 državnih dužnosnika i poduzetnika sumnjiči se za kaznena djela trgovanja utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti, davanje mita i davanje mita za trgovanje utjecajem te primanje mita. Sumnja se na pogodovanje koje se mjeri u milijardama kuna, što ovu aferu čini najvećom u Hrvatskoj, pišu 24 sata.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(66807, "");
Pregledaj komentare