Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Odvjetnik Josipe Rimac: 'Sami zaključite je li ovo politika'

Odvjetnik Josipe Rimac: 'Sami zaključite je li ovo politika'

'U ovom trenutku ne vidim da je počinjeno ikakvo kazneno djelo'

Josipa Rimac još nije stigla na ispitivanje u USKOK. Njezin odvjetnik Vinko GulišijaRTL-u Danas  rekao je da još uvijek čeka poziv za ispitivanje.

- S obzirom da su ispitivanja počela, pretpostavljam da će to sve biti tijekom dana - kazao je Gulišija. 

Na pitanje je li se čuo s Josipom Rimac rekao je da se jutros čuo telefonski. 

- Nije rekla ništa posebno. Samo da se krene u Zagreb i to je to. Znam vrlo malo jer još nema rješenja o provođenju istrage i nemam pouku o pravima, tako da puno ne znam. Koliko znam, napravljena je pretraga i u Zagrebu i u Kninu - rekao je Gulišija. Na pitanje je li nešto pronađeno odgovara da, koliko on zna, nije. 

Rekao je da je privatno kontaktirao s članovima obitelji Josipe Rimac, a na pitanje jesu li zgroženi ovom situacijom odgovorio je: 'Naravno da jesu.' 

Kazao je da ne može pretpostaviti hoće li Rimac biti pri vrhu ili pri dnu osumnjičenih. 

- Ako ide po nekakvom redosljedu, onda sigurno nije među prva tri. To nam je jasno. No, koja je po redu, nemam pojma - rekao je. 

Rekao je da će Josipi Rimac savjetovati da iznese obranu. 

- Savjetovat ću je da iznese obranu. Hoće li odgovarati na pitanja, to ćemo vidjeti - rekao je. 

- Ne znam koliko toga ima, koja djela, s kojim je osumnjičenikom je povezuju tako da to ne mogu reći - odgovorio je na pitanje hoće li to biti opširna obrana.

Odvjetnik predsjednika Uprave Hrvatskih šuma kazao je da se njega tereti da je radio sve na nagovor Josipe Rimac.

- Ja ne znam. Poznavajući Josipu Rimac u to ne vjerujem i temeljem podataka koje ja imam, ja ne vidim ništa sporno - kazao je Gulišija za RTL. 

- Ono što ja znam, a znam putem medija. U ovom trenutku ne vidim da je počinjeno ikakvo kazneno djelo. No to je moje mišljenje i vidjet ćemo je li. Temeljem onoga što je napisano ne vidim da bi ona svojim postupanjem počinila bilo kakvo kazneno djelo. No moram vidjeti točni činjenični opis da bi o tome mogli detaljnije razgovarati - kazao je. 

Za kraj je odgovorio na pitanje što kaže na tvrdnje da se radi o politici. 

- To vi zaključite. Ja ništa ne kažem - zaključio je odvjetnik Josipe Rimac u programu RTL-a.

Vaša reakcija na temu