Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Flickr.com Odvjetnik zadarskog policajca: On nije dao Ćelićevu snimku, poligraf je pao jer je srčani bolesnik

Odvjetnik zadarskog policajca: On nije dao Ćelićevu snimku, poligraf je pao jer je srčani bolesnik

Policajac koji je pod suspenzijom nije odgovarao na pitanja

Zadarski policajac kojeg se tereti da je otkrio pokušaj zataškavanja prometnog prekršaja Josipa Ćelića, bivšeg zamjenika ravnatelja policije, prvi put se pojavio u javnosti. Njegovo ime je Dragan Števanja. On i odvjetnik Branko Šerić sazvali su danas konferenciju za medije na kojoj je rečeno kako Števanja snimku vožnje nije dao u javnost.

On na samoj presici nije puno govorio, a umjesto njega je govorio odvjetnik Branko Šerić. Šerić je rekao da njegov klijent to nije dao u javnost. Pošto je srčani bolesnik, kako je ispričao Šerić, on je pozvan na poligraf i poligraf je nešto pokazao, piše Index. 

- Udaljen sam s dužnosti, pokrenut je zahtjev za pokretanje stegovnog postupka - rekao je kratko Števanja.

Riječ je preuzeo Šerić.

- Gospodin je udaljen od dužnosti i protiv njega je pokrenut postupak radi odavanja službene tajne. Ako je suspendiran za nešto što nije napravio, onda bi mogao dobiti novi postupak radi nečega što ne bi smio pričati. Ja preuzimam tu odgovornost. Procurila je snimka jurnjave Ćelića, on je pod suspenzijom da je dostavio snimak. A nije. On je srčani bolesnik, išao je na poligraf i taj je poligraf zatitrao. To je dokaz, a to ne može biti dokaz. U nizu osoba u postaji koje su bile u kontaktu sa snimkom, oni su suzili fokus na njega. Ne piše kako je on odao službenu tajnu - rekao je Šerić.

Riječ je uzeo Nikola Kajkić iz Nacionalnog sindikata policije.

- Nažalost, ovo što kolega prolazi danas, ja sam prolazio prije izvjesnog vremena. Ovo što je MUP napravio je loša poruka, to je poruka da za sve ono što se događa je kriv, tko, sindikalni povjerenik. On je danas Crni Pedro, sutra će biti netko od vas novinara, onda neki građanin. Ako netko radi u MUP-u, neka ga se kazni. Onaj slogan koji ministar koristi je daleko narušen. Mi smo tu da štitimo građane, a ne da ne plaćamo kazne kao policajci. Mi nikada nećemo biti za to da se nekome kazna sredi, svi smo jednaki. Naš kolega je prokazan kao netko tko je odao službenu tajnu. To nema veze s tajnom. Taj kolega ili kolegica, tko je to odao, napravio je dobru stvar. Ja bih isto napravio - rekao je Kajkić.

Šerić je rekao da pristup snimkama ima 28 osoba. Števanja nije odgovarao na pitanja. Rekao je da ne smije.

Vaša reakcija na temu