Foto: Pixabay.com Oglasili se iz Bourbona: Potraga je bila intenzivna i opširna, ali neuspješna

Oglasili se iz Bourbona: Potraga je bila intenzivna i opširna, ali neuspješna

Sada ulazimo u novu fazu aktivnog motrenja tijekom koje će Regionalni centar mobilizirati sve brodove koji prolaze ovim područjem da sudjeluju u aktivnom motrenju, dodali su

Iz Bourbon Offshore, tvrtke vlasnice broda Bourbon Rhodea koji je potonuo 26. rujna, poručili su kako je potraga za nestalim pomorcima posljednjih tjedan dana, a posebno od objave vijesti o uočenoj signalnoj raketi intenzivirana, ali kako su svi napori da se pomorci pronađu bili neuspješni. 

- Nakon izvješća o mogućem viđenju signalne rakete u noći sa subote na nedjelju s 5. na 7. listopada, Regionalni operativni centar za nadzor i spašavanje je poslao 4 broda u potragu na to područje u podršci američkoj Obalnoj straži i njihovim letjelicama. Proteklog tjedna je potraga bila intenzivna i opširna nakon signalne rakete koja je prijavljena i satelitskih snimki koje smo dobili od EMSA-e. Nažalost, potraga je bila neuspješna - poručuju iz Bourbona.

Dodaju kako operacija potrage nije pronašla znakove života ni splavi za spašavanje dulje od deset dana unatoč opširnoj i detaljnoj potrazi. 

- Potraga sada ulazi u novu fazu aktivnog motrenja tijekom koje će Regionalni centar mobilizirati sve brodove koji prolaze ovim područjem da sudjeluju u aktivnom motrenju - dodaju iz Bourbona. 

U današnjem priopćenju objavljena je i poruka direktora Bourbona. 

- Naš prioritet je dati obiteljima i rodbini posade Bourbon Rhodea svu potrebnu potporu tijekom ovih tragičnih okolnosti. U ime naših zaposlenika i posebno onih koji neumorno rade unutar odjela za krizne situacije Bourbona, želim ponovno naglasiti koliko su naše misli s obiteljima nestalih pomoraca - napisao je direktor Bourbona Gaël Bodénès.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(52622, "");
Pregledaj komentare
29