Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
OGORČENI SPLIĆANIN 'Zalijepili su mi kaznu zbog kratkog stajanja, vozio sam bolesnu majku'

OGORČENI SPLIĆANIN 'Zalijepili su mi kaznu zbog kratkog stajanja, vozio sam bolesnu majku'

Ljut je zbog nerazumijevanja prometnog redara

Stanar stare gradske jezgre ogorčen je ponašanjem prometnog redara koji mu je, kaže, napisao kaznu zbog najviše pet minuta zaustavljanja automobila na vrhu Bosanske ulice. Zbog kazne se  žalio u Banovinu, a u mailu je priložio i nalaz majke te je zamolio da zadrže snimku koja će pokazati kako i koliko se zadržao.

- Doveo sam majku s pregleda, samo sam je ispratio do stana i doslovce se trčeći vratio do automobila. Ostavio sam upaljena sva četiri žmigavca. Mogao me redar i vidjeti - prepričava nam.

Rekao nam je i da je prišao redaru i objašnjavao o čemu se radi, ali kazna od 150 kuna je 'zakačena' ispod vjetrobrana.

- Nemam dozvolu parkiranja, naravno, znam da se ne smije ostaviti auto u Ulici kralja Tomislava, ali što sam mogao? Ostaviti majku nasred ceste?! - prepričava nam muku.

Rekao je i da je prišao prometnom redaru i vidno iznerviran objašnjavao situaciju, kako je u jednom trenutku rekao da su paraziti.

- Redar me oslovio s gospodine objašnjavajući mi zašto je kazna i kako platiti, a ja sam rekao da me ne treba zvati gospodine, nego 'idiote' jer se tako prema meni ponaša - ispričao nam je još.

U prometnom redarstvu kažu da je u 'ophodnoj ruti u gradskom središtu prometni redar jutros oko 10 sati i 30 minuta u Ulici kralja Tomislava uočio parkirano vozilo bez odobrenja za ulazak u pješaku zonu'.

- Nepropisno parkiranje je dokumentirano fotografijama te je sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama izdana novčana kazna za počinjeni prekršaj i  naredba za premještanje vozila. Nakon postupanja, prometni redar je sjeo u službeno vozilo s namjerom da nastavi ophodnu rutu kada mu je pristupio tada na lokaciju pristigli vozač predmetnog vozila s upitom je li on (redar) taj koji ga je kaznio. Po potvrdnom odgovoru redara, vozač je povišenim tonom izgovorio uvrede za sve prometne redare, a potom naveo okolnosti zbog kojih je počinio prekršaj. Prometni redar ga je upoznao s prekršajnim postupkom, odnosno mogućnošću podnošenja prigovora na Obavezni prekršajni nalog - odgovorili su.

Isto je, dodali su, vozaču ponovljeno i ispred prostorija Prometnog redarstva, gdje također s njegove strane nisu izostale uvrede na račun prometnih redara.

Vaša reakcija na temu