Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
OGROMAN POŽAR: I župan Boban na terenu, kod Segeta Gornjeg stanje i dalje loše, 168 vatrogasaca s 49 vozila gasi

OGROMAN POŽAR: I župan Boban na terenu, kod Segeta Gornjeg stanje i dalje loše, 168 vatrogasaca s 49 vozila gasi

Teško pristupačan teren, blizina naselja kao i vjetar otežavaju gašenje

Na gašenju požara kod Segeta Gornjeg u Splitsko-dalmatinskoj županiji trenutno je angažirano 168 vatrogasaca s 49 vozila. Teško pristupačan teren, blizina naselja kao i vjetar otežavaju gašenje u kojem sudjeluju JVP-ovi: Trogir, Split, Sinj i Podstrana te DVD-ovi: Trogir, Okruk, Marina, Solin, Seget-Vranjica, Slatine, Kaštel Gomilica, Mladost, Kaštela, Vranjic, Dugopolje i Split. Pored zemaljskih snaga sudjeluju i zračne snage s 3 Canadaira, 4 Air Tractora i 1 helikopter Mi8.

- Situacija je trenutno puno bolja, krak požara koji je išao prema jugoistoku je zaustavljen. I dalje se nastavlja s gašenjem na nepristupačnom terenu – kazao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

I splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban je na mjestu događaja. 

- Sada sam u Segetu Gornjem, bio sam i u Planu, velika površina je zahvaćena. Na sjevernoj strani je intenziviran požar jer je okrenuo maestral, no, nema opasnosti za kuće, nadamo se da će uskoro biti stavljen pod kontrolu - rekao je Boban. 


Podsjećamo, Županijski vatrogasni operativni centar Split je u 10.15 sati zaprimio dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Seget Gornji, a požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma. 


Vaša reakcija na temu