Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: TZG Zadar Okončan štrajk Luke Zadar nakon što su kineski vlasnici pristali na veće plaće radnicima

Okončan štrajk Luke Zadar nakon što su kineski vlasnici pristali na veće plaće radnicima

Pregovaralo se gotovo 7 mjeseci

Nakon četverodnevnog štrajka i dvije sudske presude postignut je dogovor između sindikata i Uprave društva Luke Zadar, objavio je Radio Zadar

Podsjetimo, radnici luke Zadar s kineskim vlasnicima pregovarali su gotovo sedam mjeseci tražeći povećanje plaće što su oni odbijali. Radnici su stoga stupili u štrajk, no on je završio nakon što ga je Županijski sud u Zadru proglasio nezakonitim. Vrhovni sud je međutim poništio presudu nakon čega su ponovno krenuli pregovori s upravom koji su završili uspješno. 

'Zadovoljni smo', rekao je jutros sindikalni predstavnik radnika Luke Zadar Nikola Tuta nakon završetka dugotrajnih pregovora s upravom.

Vaša reakcija na temu