Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Oleg Butković obišao radove na izgradnji luke u Kaštel Starom: 'Pokrenuli smo pravu renesansu na hrvatskoj obali'

Oleg Butković obišao radove na izgradnji luke u Kaštel Starom: 'Pokrenuli smo pravu renesansu na hrvatskoj obali'

Grad Kaštela će u projekt izgradnje luke u Kaštel Starom uložiti 14 milijuna kuna, a već se radi na planiranju nastavka projekta kojim će se urediti obala do Kaštel Novog, sve do kule Ćipiko - rekao je Denis Ivanović

Ministar Oleg Butković je sa županom Blaženkom Bobanom i ravnateljem županijske Lučke uprave Domagojem Maroevićem posjetio radove na izgradnji luke u Kaštel Starom. Projekt vrijedan 50 milijuna kuna podrazumijeva novi lukobran i vezove te novi izgled rive, a radi se o najvećem i najskupljem projektu lučke uprave.

- Pokrenuli smo pravu renesansu na hrvatskoj obali i diljem obale u ovom trenutku ulaže se oko 800 milijuna kuna u projekte lučke infrastrukture. Tu svakako prednjači Splitsko-dalmatinska županija i Županijska lučka uprava, koji pripremaju projekte, a onda mi u Ministarstvu iz nacionalnih sredstava i sredstava EU fondova, podržavamo te projekte. Mi smo danas potpisali ugovor o sufinanciranju ovog projekta, čija je ukupna vrijednost oko 50 milijuna kuna. U ovoj prvoj fazi sufinancirat ćemo ovaj projekt sa šest milijuna kuna, no kako se nadamo da će ove godine biti još srestava u rebalansu proračuna, lučka uprava može očekivati i dodatna sredstva od Ministarstva - kazao je ministar Butković.

- Projekt donosi izgradnju lukobrana dugog 200 metara, uređenje ukupno 9.500 metara četvornih obalnog pojasa, što uključenje kamenooblagačke radove, hortikulturno uređenje, izgradnju ormarića za struju i vodu i drugo, uređenje 250 komunalnih vezova za domicilno stanovništvo, odnosno za one koji brodove koriste za razonodu i sport - kazao je ravnatelj Lučke uprave Domagoj Maroević.

- Osim u Kaštelima još niz lučkih projekata pokrenuto je diljem županije, sklopljen je ugovor za luku u Milni, tu je projekt u Sućurju, za koji dan nas očekuje potpis ugovora za luku u Omišu. Zakotrljalo se i cijeli niz infrastrukturnih projekata s jasnim rokovima i ciljevima. Pošto se nalazimo u Kaštelima moram reći da me posebno raduje što će u srpnju biti objavljena javna nabava za tunel Kozjak - najavio je župan Blaženko Boban.

- Grad Kaštela će u projekt izgradnje luke u Kaštel Starom uložiti 14 milijuna kuna, a već se radi na planiranju nastavka projekta kojim će se urediti obala do Kaštel Novog, sve do kule Ćipiko. Nadam da bi sljedeće godine, u ovo vrijeme, mogli započeti i s tim radovima. Prema prvim procjenama taj projekt iznosit će oko 30 milijuna kuna, a Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture te Splitsko - dalmatinska županija spremni su pomoći u financiranju - kazao je gradonačelnik Denis Ivanović navodeći da je za uređenje obale u Kaštel Sućurcu u tijeku izrada idejnog rješenja i to za područje od Gojače do Sokolane, nakon čega slijedi izrada glavnog projekta, dobivanje suglasnosti i početak radova.

Vaša reakcija na temu