Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović OPARA: Puljak Mediteranskom festivalu knjige nije dao ni centa, još im naplaćuje najam dvorane
Kultura Piše: Dalmatinski portal

OPARA: Puljak Mediteranskom festivalu knjige nije dao ni centa, još im naplaćuje najam dvorane

'Nadam se da neće potjerati nakladnike iz našeg grada'

Mediteranski festival knjige u Splitu počinje 25. rujna u dvorani Gripe, a bivši splitski gradonačelnik, Andro Krstulović, kaže kako Grad Split i Puljak nisu dali niti jedan jedini cent za najveću kulturnu manifestaciju u našem gradu.

'Prošlih godina, Festival je narastao u drugi najznačajniji u Hrvatskoj i okuplja više od 20.000 čitatelja - uglavnom mladih. Neshvatljiva je ta Puljkova gesta. Začuđen sam, a bio sam i neugodno iznenađen jučer kada je ministrica Obuljen Koržinek u Saboru, odgovarajući na pitanje o katastrofalnom stanju u splitskom HNK dodala da je njeno ministarstvo izdvojilo ogromna sredstva za MFK, a da Puljak nije dao ni centa', napisao je Opara.

Naglasio je kako se raspitao o tomu i kako je dobio informaciju da Puljak naplaćuje MFK-u za najam dvorane 20.000 eura.

'Osijek za Panonski festival knjige naplaćuje nula Eura. I mi smo, dok je Festival rastao u Splitu bili partneri i pokrovitelji, te smo pomagali tu značajnu manifestaciju dobre knjige, čitanja i pismenosti te slavljenja hrvatskog jezika. Žalosno! Nadam se da neće potjerati nakladnike iz našeg grada i da će MFK dočekat bolje dane s ljudima koji vole i podupiru kulturu', zaključio je.

Vaša reakcija na temu