Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Krstulović Opara: Marjanom će se upravljati iz Splita, a za Žnjan čekamo natječaj

Krstulović Opara: Marjanom će se upravljati iz Splita, a za Žnjan čekamo natječaj

Gradonačelnik tvrdi da ga je ministar uvjerio da će se za Marjan pronaći zadovoljavajuće rješenje

Park šumom Marjan neće se upravljati iz Zagreba. Kako nam je potvrdio gradonačelnik Andro Krstulović Opara dobio je čvrsto uvjeravanje ministra kako će pronaći zadovoljavajuće rješenje da se 'plućima grada' upravlja iz Splita .

- Po tom pitanju sam optimističan i odbijam senzacionalizam - jasan je gradonačelnik.

Detaljno nam je pojasnio kako je za vrijeme javne rasprave o Zakonu o šumama poslao prijedlog da se u uz državne i privatne osnivaju i lokalne šume, te da tako bude izdvojena Park šuma Marjan. 

- To mi je odbijeno, no unatoč tome, bio sam kod ministra s ravnateljem Park šume i dobili smo uvjeravanja ministra da ćemo pronaći zadovoljavajuće rješenje. Temeljem toga smo mu uputili tekstualni prijedlog kako izmijeniti zakon koji bi omogućio da se Park šumom Marjan upravlja iz Splita - obrazložio nam je.

Osim toga, upitali smo ga i za komentar o još jednoj vrućoj temi. Naime, nisu se bageri ni ohladili na Žnjanu nakon čišćenja platoa, krenule su priče o nuđenju tog vrijednog prostora raznim inozemnim investitorima. Posljednji su tako Filipinci i to s kockarnicama. Kako je počelo, mogli bi i Kolumbijci. 

- Taj vrijedni resurs se očistio zbog građana i za građane - nedvosmislen je.

Kada bude usvojen novi plan temeljem natječaja kojega će skoro raspisati, Grad će se javiti za koncesiju.

 - I onda ćemo razvijati taj prostor sami ili s podkoncesionarima - bez zadrške najavljuje.

Natječaj rade, naime, sukladno kriterijima komore arhitekata i kada dobiju povratnu informaciju sa svim potrebnim, onda će ga i objaviti. Moguće i ovog tjedna.

Vaša reakcija na temu