Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
OPARIN SAVJETNIK BUDIŠA: Marjan je bio i ostat će vlasništvo pod upravom Grada Splita

OPARIN SAVJETNIK BUDIŠA: Marjan je bio i ostat će vlasništvo pod upravom Grada Splita

'Rješenje je suprotno mišljenju DORH-a', upozorio je aktivist Bojan Ivošević

Znam da nekom izgleda kao hrpa nebitne birokratske 3 papirušine - ali nakon 3 godine borbe ovo je finalna pobjeda. Napisao je to na Facebooku savjetnik splitskog gradonačelnika za EU fondove, Krešimir Budiša, komentirajući osnivanje nove gospodarske jedinice, 'Marjan – šume Grada Splita'.

'Marjan je bio i ostat će vlasništvo pod upravom Grada Splita. 

Po prvi put će se Marjanom moći gospodariti i upravljati potpuno čisto i zakonito i još važnije -  kad se ovaj program dovrši može i formalno početi pravo pošumljavanje i revitalizacija šume.

Sve ovo, prvotno dobivanje statusa šumoposjednika i ostalo omogućila je činjenica da smo po prvi puta napravili vlasničku katastarsku i zemljišnoknjižno kartu Marjana te uporednik te dvije kategorije. 

Istina, prošle 3 godine papirusine, mišljenja, dopisa, žuči, ali idući gradonačelnik će po pitanju Marjana imati situaciju 1/1.

Na njemu će dalje biti da Marjan bude i ostane ono što svi želimo, a to su zelena pluća grada, ali dostojna grada', poručuje Budiša.

Njegov Facebook status 'lajkao' je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, dok splitski aktivist Bojan Ivošević u komentarima spominje Državno odvjetništvo.

'Šta kaže DORH na ovo? S obzirom da prema njima Grad Split i RH bi trebali prepustit vlasništvo Splitsko-dalmatinskoj županiji?', upitao je Ivošević.

Budiša mu je odgovorio: 'Rješenje je izvršno. A znaš s obzirom da si u detaljima da bez programa legalnog nema ni pošumljavanja. Pa evo unatoč puno puno protivnika, Marjan će se sad moći pošumljavati, a da nije zelena gerila'. 

Ivošević je ponovio kako je to rješenje suprotno mišljenju DORH- a 'pa će sačekat kako će to sve završit'.

'Budiša. ma gledaj meni ni iz džepa ni u džep ako je u vlasništvu Splita, županije ili RH. Čisto da opet ne bude pi*darija radi ovakvog rješenja, pa poništavanja, prebacivanja odgovornosti itd.', poručuje Ivošević.

Vaša reakcija na temu