Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Općina Podstrana počinje s pilot projektom: Provodit će se besplatne edukativne, kulturne i sportske aktivnosti za djecu

Općina Podstrana počinje s pilot projektom: Provodit će se besplatne edukativne, kulturne i sportske aktivnosti za djecu

Financira ga Ministarstvo demografije i useljeništva

Općina Podstrana, u suradnji s udrugama Ogranak Matice hrvatske u Podstrani, Loop i Sport2life, na javni poziv Ministarstva demografije i useljeništva, prijavila je projekt za kojeg je dobila sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od I. do IV. razreda osnovne škole s područja općine Podstrana u iznosu od 41.000,00 eura.

Kulturno-umjetničke aktivnosti provest će udruga Ogranak Matice hrvatske u Podstrani

Likovno-literarne radionice 'Upoznajmo Poljica' s ciljem upoznavanja povijesne Poljičke Knežije (na čijem se povijesnom teritoriju danas, među ostalima, nalazi Općina Podstrana), povijesnog pisma – poljičice (upisane u Registar kulturnih dobara RH) te povijesnih motiva Poljičke Knežije (Mila Gojsalić, soparnik, Poljički statut itd.). Nadalje, svrha navedenih aktivnosti jest razvijanje kreativnosti i mašte te grafomotorike djece kroz likovno i literarno stvaralaštvo.

Sportske aktivnosti provest će udruga Sport2life

Pružanje sportskih treninga i priprema djeci s ciljem poticanja zdravog načina života, razvoja sportskih vještina i timskog duha. Treninzi će se održavati na sportskim terenima. Djeci će omogućiti razvoj motoričkih sposobnosti te razvoj emocionalnih, psiholoških i društvenih potencijala, bez obzira na njihove razine sposobnosti. Aktivnosti uključuju rad s certificiranim sportskim trenerima, sportske pripreme, te organizaciju sportskih radionica i treninga.

Edukativno-kreativne aktivnosti provest će udruga LOOP

Radionice robotike će biti prilagođene za dječji uzrast i podijeljene po grupama ovisno o interesu djece. Zajedničko svim dobnim skupinama je poticanje analitičkog načina razmišljanja i logičkog prosuđivanja prilikom rješavanja programskih zadataka uz timski rad. Poticat ćemo dječju kreativnost i učiti ih lakoći prezentiranja vlastitih i timskih postignuća koristeći moderna multimedijalna pomagala, čime ćemo povećati interes djece za STEM područje.

Provedba svih aktivnosti trajat će od listopada 2024. do lipnja 2025. godine.


U petak, 13. rujna 2024., održan je zajednički sastanak predstavnika udruga, načelnika Općine Podstrana i voditeljice projekta. Predstavnici udruge Sport2life, Enes Buljan, Duje Božiković i Zvonimir Paradžik  predstavili su planirane sportske radionice, Jelena Karaman predstavila je aktivnosti Ogranka matice hrvatske u Podstrani, a predstavnici udruge Loop, Zvonimir Zubić, Marko Janjiš i Filomena Marija Grgurin predstavili su planirane radionice robotike.

Sastanak je koordinirala voditeljica projekta, Andrijana Dedić, u suradnji s načelnikom Podstrane, Mijom Dropuljićem.

Sastanak je održan u svrhu početka provedbe ovog hvalevrijednog projekta nastalog zajedničkom suradnjom općinske uprave i podstranskih udruga te je načelnik istaknuo važnost suradnje svih dionika s područja općine Podstrana s ciljem razvoja i provedbe ovakvih I budućih projekata.

Ovaj Projekt provodi se uz financiranje Ministarstva demografije i useljeništva.

                  ***


Sadržaj ove objave u isključivoj je odgovornosti Općine Podstrana i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Ministarstva demografije i useljeništva.

Vaša reakcija na temu