Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
OPERACIJA SHADOW: U Žrnovnici pronašli pripadnika talijanske zločinačke organizacije osuđenog na 10 godina zatvora

OPERACIJA SHADOW: U Žrnovnici pronašli pripadnika talijanske zločinačke organizacije osuđenog na 10 godina zatvora

Talijani su odbjeglog Massima Giulianija pronašli preko lažnog profila na Facebooku

Massimo Giuliani, u Italiji osuđen na 10 godina zatvora zbog serije krađa i provala u sastavu zločinačke organizacije, lociran je u rujnu prošle godine u Žrnovnici i uhićen. Pronašli su ga Talijani u sklopu operacije Shadow. 

Premda se njegova banda koristila vrlo sofisticiranim metodama koje je primjenjivao i Giuliani tijekom bijega kako bi prikrio svoje tragove, pronašli su ga preko lažnih profila na Facebooku koje je koristio u komunikaciji s određenim krugom osoba koje je policija držala na oku, pišu talijanski mediji.   

Giuliani se krio u jednoj kući nadomak Splita, a uhićen je po Interpolovoj tjeralici koncem rujna. Prije četiri dana isporučen je talijanskim vlastima na graničnom prijelazu kod Trsta. 

Iz Italije se izgubio u travnju prošle godine kada mu je odbijena žalba i potvrđena presuda te je trebao biti upućen na izdržavanje kazne. Pokazalo se da je skrovište pronašao na drugoj strani Jadrana. 

Giuliani ima prijavljeno prebivalište u Falconari kod Ancone. Zajedno s bivšim poslovnim partnerom iz tvrtke za uvoz i izvoz namještaja optužen je 2009. godine za zločinačko udruživanje. Teretili su ih za više kaznenih djela teške krađe, pranja novca i trgovanja ukradenom robom. Optuženo je još sedam osoba, među njima i zaposlenik Općine Ancona kod kojeg su pronašli pištolje, kokain i ukradenu robu, navode talijanski mediji. Radilo se, pišu Talijani, o pravoj hi-tech bandi koja se koristila sofisticiranim i brutalnim metodama prilikom pljački bankomata, skladišta, kamiona i dućana. 

Vaša reakcija na temu