Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
OPET ODGODA Jozo Čabraja ne može na suđenje za ubojstvo, nije mu dobro nakon dva atentata

OPET ODGODA Jozo Čabraja ne može na suđenje za ubojstvo, nije mu dobro nakon dva atentata

Kaštelanin kojem sude za ubojstvo Marina Matijaša u lošem je psihičkom stanju

Jozo Čabraja, optuženi za ubojstvo 20-godišnjeg Kaštelanina Marina Matijaša, ne može na suđenje. Tvrdi da se ne osjeća dobro nakon dva nedavna atentata. Psihički je loše pa je njegov branitelj Željko Gulišija zatražio od sutkinje Višnje Strinić odgodu za sutra zakazanog ročišta. Predložio je i da se njegov klijent psihijatrijski vještači. To je sud već pokušao, no Čabraja nije bio dostupan. 

Ovo je već treća odgoda u ponovljenom suđenju za likvidaciju Matijaša. Prva dva ročišta Čabraja je propustio jer je dva puta ranjen hicima iz vatrenog oružja. To su ta dva atentata koje spominje. 

Čabraja se s prostrijeljenim trbuhom pojavio u bolnici početkom godine. Tada je ustvrdio kako se sam ranio. Niti dva mjeseca kasnije pogođen je metkom u rame na parkingu u Kaštelima. Za taj napad osumnjičeni su članovi zločinačke organizacije Željka Rajića

Čabraja je koncem 2015. godine osuđen na 13 godina zatvora za ubojstvo Marina Matijaša. Vijeće suca Slavka Lozine zaključilo je da je ubio s neizravnom namjerom ustrijelivši Matijaša u glavu hicem iz pištolja pred osnovnom školom u Kaštel Novom u lipnju 2014. godine. Čabraja se branio da je pucao bez namjere da pogodi Matijaša.

Vrhovni sud ukinuo je presudu početkom iduće godine te naložio novo suđenje. Utvrđena je bitna povreda odredaba kaznenog postupka zbog proturječja između izreke i obrazloženja presude. Premda je Lozina osudio Čabraju da je ispalio hitac prema Matijašu svjestan da ga može usmrtiti, u obrazloženju je naveo da je pucao u skupinu mladića koji su bježali svjestan da nekoga od njih može lišiti života. 

Lozina je odmah pokušao započeti s ponovljenim suđenjem, no Čabraji se u pritvoru 'osušila noga'. Sudac je kasnije prebačen na druge poslove, a Čabraju su pustili na slobodu nakon tri i pol godine pritvora koncem 2017. godine. 

Vaša reakcija na temu