Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić OPET VRIJE U PARK ŠUMI Počelo suđenje stručnoj voditeljici, policija traži 30 dana zatvora za remećenje reda i mira

OPET VRIJE U PARK ŠUMI Počelo suđenje stručnoj voditeljici, policija traži 30 dana zatvora za remećenje reda i mira

Prijavila ju je SDP-ovka Marijana Balić Carevski

Nema mira u Javnoj ustanovi za upravljanje Park šumom Marjan. Jučer je na Općinskom prekršajnom sudu u Splitu počelo suđenje stručnoj voditeljici Ingrid Pečarević po optužnom prijedlogu splitske policije za remećenje reda i mira. 

Pečarević je prijavila SDP-ova teologinja Marijana Balić Carevski, i to nakon sastanka u prostorijama ustanove 12. travnja. Balić Carevski je otišla na Hitnu pomoć, a potom i u policiju te prijavila Pečarević da je vikala i vrijeđala, govoreći joj da je nesposobna i da nema što raditi pet dana u tjednu. Policija za ovaj prekršaj traži čak 30 dana zatvora!

Pečarević je negirala optužbu, a v. d. ravnatelja Stipe Mušura, koji je i sam bio prisutan na tom sastanku, kaže da nije bilo nikakvog podizanja tona i vrijeđanja, već je Pečarević tražila od edukatorice Balić Carevski da radi u visitor centru. 

Sve ovo dogodilo se tek mjesec dana nakon što je po prijavi zamjenika gradonačelnika Bojana Ivoševića, policija odvela Balić Carevski s radnog mjesta u postaju zbog neovlaštenog snimanja. Državno odvjetništvo nedavno je prijavu odbacilo procijenivši kako je javni interes prevagnuo nad privatnim. 

Balić Carevski kazala je da je snimala u strahu za svoj posao. U ustanovi je zaposlena prije šest godina za vrijeme SDP-ovog gradonačelnika Ive Baldasara, a ustanova i bivši ravnatelj morali su na koncu platiti novčanu kaznu jer Balić Carevski nije imala uvjete za radno mjesto edukatorice.

Vaša reakcija na temu