Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović OPTIMIZACIJA POSLOVANJA DONIJELA NOVI ZAMAH: Javna ustanova 'Športski objekti' ove godine reinvestira milijun vlastitih eura u sportsku infrastrukturu
Naš grad 2024. Piše: Dalmatinski portal

OPTIMIZACIJA POSLOVANJA DONIJELA NOVI ZAMAH: Javna ustanova 'Športski objekti' ove godine reinvestira milijun vlastitih eura u sportsku infrastrukturu

Na Gripama je postavljen novi parket, na krovu će se graditi solarna elektrana, stižu semafori i teleskopske tribine

U protekle tri godine splitska Javna ustanova 'Športski objekti' realizirala je cijeli niz projekata kojima se vraća stari sjaj infrastrukturi u koju nije sustavno ulagano od njezine izgradnje, daleke 1979. godine.

Tako je u objektu na Gripama upravo završen jedan od velikih projekta, vrijedan 738 tisuća eura, od čega je 328 tisuća bespovratno namaknuto iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Fotogalerija: Gripe

- Riječ je o zamjeni uređaja koji koriste medije koji više nisu dopušteni u Europskoj uniji, pa smo tako omogućili da se prostor velike i male dvorane na Gripama nakon 20 godina može ponovno klimatizirati. Na taj način idemo ka tome da kotlovnicu što manje koristimo, da bude samo back up. Osim toga, u planu nam je na krovu velike dvorane napraviti solarnu elektranu - otkriva nam Gordon Cerjan, ravnatelj JU Športski objekti.

- Raspisan je natječaj i upravo se ovih dana očekuje odabir izvođača za te radove - dodaje. 

U velikoj dvorani na Gripama upravo je završeno i dugoočekivano postavljanje novog parketa, budući da je stari dotrajao te postao opasan za korisnike dvorane.

- Parket smo postavili na cijelu površinu. Naime, do sada je bio na 1024 kvadrata, a sada je na 2100. Riječ je o investiciji od 250 tisuća eura. Važno je naglasiti da smo ovo financirali iz vlastitih sredstava koja su se u prethodnom mandatu koristila isključivo za rashode za zaposlene. Međutim, mi smo optimizacijom poslovanja uspjeli doći do toga da smo ostvarili dodatne prihode u protekle tri godine, tako da ćemo kroz ovu godinu oko milijun eura reinvestirati u sportsku infrastrukturu - kaže nam Cerjan.


Raspisan je javni natječaj za opremanje dvorane teleskopskim tribinskim sjedalicama sa sjeverne strane, a trebale bi biti ugrađene do Nove godine. Raspisan je i natječaj za opremanje dvorane novim semaforima na obje strane velike dvorane.

- Tako bismo dvoranu priveli svrsi da se mogu održavati sve velike manifestacije, bile sportske ili neke druge - ističe Cerjan.

Fotogalerija: Velika dvorana Gripe

U tijeku je i izrada pregrade kojom će se velika dvorana 'prepoloviti'.

- Ovo sve što smo radili, radili smo zbog sporta jer smo svjesni da dvoranskim sportovima nedostaje termina za treninge. U Splitu ima puno klubova, ali nedovoljno dvorana koje su namijenjene trenažnim procesima. Zbog toga ćemo dvoranu podijeliti na dva dijela da se paralelno mogu odvijati treninzi - otkriva nam Cerjan.

Automatizirana stropna pregrada bi trebala biti gotova za oko mjesec dana, a do tada će se koristiti montažno/demontažna pregrada.

Vaša reakcija na temu