Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
OPTUŽEN ZA POKUŠAJ UBOJSTVA Pijan na brata jurnuo BMW-om nakon što ga je zalio pivom

OPTUŽEN ZA POKUŠAJ UBOJSTVA Pijan na brata jurnuo BMW-om nakon što ga je zalio pivom

'Bila je to strašna scena. Letio je zrakom kao Spužva Bob'

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu za pokušaj ubojstva brata u Splitu. Optuženi Marko B. jurnuo je na rođenog brata BMW-om u namjeri da ga usmrti, navodi Državno odvjetništvo.

Premda je brat pokušao izbjeći nalet vozila, u tome nije uspio pa ga je BMW odbacio na nogostup i uzdignuti podest. U srazu s vozilom, oštećeni je zadobio prijelom tri desna poprečna nastavka slabinskog kralješka te napuknuće glave palčane kosti lijeve podlaktice. Ozljede su teške naravi, a smrt je izostala spletom slučajnih okolnosti, navodi se u optužnici. 

Predloženo je da se okrivljenom izrekne mjera obveznog liječenja ovisnosti o alkoholu, kao i da se produlji istražni zatvor jer postoje okolnosti koje opravdavaju bojazan da će na slobodi dovršiti djelo koje je ostalo u pokušaju, odnosno, da će počiniti isto ili teže kazneno djelo. 

Optuženi ne spori da je udario autom brata, no tvrdi da ga nije imao namjeru ubiti. 

Sve se odigralo prije nepunih mjesec dana na Putu Svetog Ižidora u predgrađu Splita. Braća su se posvađala. Već duže su u sukobu, a ovom prilikom obojica su bili u alkoholiziranom stanju. 

Oštećeni je kazao da je došlo do svađe i naguravanja, a onda je brat revoltiran otišao do svog vozila. Htio ga je spriječiti jer je vidio da je alkoholiziran i da bi se moglo dogoditi zlo. Pokušao mu je uzeti ključ, ali nije uspio. 

BMW-om je naletio punom brzinom, a on se naslonio rukama na haubu. Udarac ga je odbacio unazad. Pao je na leđa. Sreća je, kazao je, što je između kolnika i nogostupa bila bankina koja je amortizirala udarac i uspjela smanjiti brzinu vozila jer bi ga inače udario direktno i zalijepio za zid te mu tada više ne bi bilo spasa. Liječnik mu je rekao da je imao sreće. 

Ne zna što je brat htio. Ne vjeruje da ga je htio ubiti, ali kaže kako je u pijanstvu spreman svašta učiniti. Žao mu je što do ovoga došlo. Drži da se treba liječiti od alkohola jer mu se tako jedino moći pomoći. Brata se ne boji i nije zainteresiran za kazneni progon.

Svjedok koji je bio u društvu s braćom naveo je da su se posvađali oko nekog novca. Marko se žalio da ga je brat opljačkao, ovaj mu je govorio da ohladi. Polio ga je pivom, mislio je da je to zezancija, ali Marko to nije tako shvatio. Naljutio se i bocom potegao prema bratu. Ovaj ga je uhvatio za ruku. Boca se na kraju razbila, a svjedok nije vidio što se kasnije događalo jer je otišao u dućan po metlu i škovaceru da pokupi staklo. Rekao je i kako se po kvartu zna da se braća često svađaju i da imaju problema s alkoholom. 

Ispitan je i svjedok koji je cijelu scenu gledao s balkona. Vidio je, kaže, oštećenog kako leti doslovce kao Spužva Bob. 

'To je bila strašna slika. Letio je najprije u zrak, a potom pao na prag stepenica od pekare. Izgledalo je strašno, mislili smo da ga možemo samo pokriti plahtom. Ležao je tu nekih pet minuta, a zatim se podigao i bauljajući došao do dvorišta jedne kuće. Bio je u šoku, polegli su ga i dali mu jastuk dok nije došla Hitna pomoć. Sreća je što nije udario glavom. Tada mu sigurno ne bi bilo spasa. Način na koji je optuženi vozio pokazuje da ga je htio udariti. Kasnije je došao s mikserom, dok je tu bila Hitna, nešto je govorio', ispričao je svjedok.

Vaša reakcija na temu