OŠ Pujanke proslavila 30. obljetnicu i napokon prešla u dvosmjenski rad

OŠ Pujanke proslavila 30. obljetnicu i napokon prešla u dvosmjenski rad

Ujedno je obilježen i završetak radova dograđenog dijela škole

OŠ Pujanke danas je obilježila 30. godišnjicu osnutka, ali i proslavila završetak dogradnje školske zgrade i početka nastave u novom dijelu škole. Uz prigodni program učenika brojnim uzvanicima obratili su se ravnatelj Mate Glavinović, predsjednik GK Pujanke Petar Gudić, gradonačelnik Andro Krstulović Opara i pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Momir Karin. Blagoslov škole, učenika i svih nazočnih na današnjoj svečanosti dao je župnik don Bože Renjić.

- Ovo je za nas dan ponosa, zadovoljstva i sreće - istaknuo je ravnatelj OŠ Pujanke Mate Glavinović i zahvalio se svima koji su doprinijeli da učenici i zaposlenici škole nakon niza godina dobiju novi dio zgrade i izvrsne uvjete za svoj rad.

- Već ste sedam dana u novim učionicama svoje škole, recite mi je li dobro? - pitao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara obraćajući se djeci na današnjoj svečanosti, a oni su mu uglas odgovorili da je.

- Ovo je vaša škola koju su sagradili vaši roditelji odvajajući novac za nju, gradila se 18 mjeseci da bi bila najljepša škola ne samo u Splitu nego u cijeloj Dalmaciji, a da bismo je sagradili i postigli cilj bilo je potrebno zajedništvo - poručio im je uz napomenu da budu ponosni na svoju školu i da je čuvaju za sebe, ali i za sve one koji će je nakon njih koristiti.

Čast da s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom službeno proglasi otvorenim novi dio škole pripala je najboljem učeniku Antoniju Sivri.

Nastavu u splitskoj OŠ Pujanke koja je danas proslavila 30. godišnjicu osnutka i otvaranje nove školske zgrade pohađa nešto manje od 600 učenika, a škola je novom dogradnjom napokon iz trosmjenskog prešla u dvosmjenski rad. Ove jeseni upisana su tri nova razreda prvašića. Dogradnju škole financirao je Grad Split i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a u tijeku je projektiranje školske dvorane i vrtića koji bi trebali biti sagrađeni u sljedećoj fazi.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(57235, "");
Pregledaj komentare
29