Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Osmi dan intenzivne potrage na Biokovu

Osmi dan intenzivne potrage na Biokovu

Za nestalom osobom i danas traga 40 spašavatelja HGSS-a

Hrvatska gorska služba spašavanja objavila je nove informacije oko potrage za nestalim Poljakom na Biokovu. Ovo je osmi dan otkako HGSS traga za 40-godišnjim poljskim državljaninom. Unatoč iznimnim naporima, Poljak još uvijek nije pronađen. 

Prošloga petka, 31. srpnja, uputio se iz Gornjih Brela preko Bukovca na sv. Iliju, a s Bukovca je tog dana suprugi poslao sliku i od tada se više nije javio.

U proteklih osam dana na terenu je bilo angažirano preko 340 članova HGSS-a članova, a od sutra se ponovno očekuje dolazak spašavatelja iz cijele Hrvatske, priopćili su iz HGSS-a

Teren će se i dalje pretraživati bespilotnim letjelicama, helikopterom HRZ-a, potražnim timovi (psi) te timovima sa specijalističkim zadacima koji će pretraživati najnedostupnije predjele Biokova, litice i kuloare.

U potrazi cijelo vrijeme pomažu i planinari iz lokalnih društava.

Bitno je naglasiti kako se radi o izrazito surovom i vrlo strmom terenu, a sve dodatno otežavaju i vremenski uvjeti. Područje pretrage je jedno od najopasnijih dijelova Biokova. 

Spašavatelji od prvoga dana ulažu maksimalne napore kako bi pronašli nestalu osobu, izvijestili su iz HGSS-a.

Vaša reakcija na temu