Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Osmoljetka Plokite prelazi na nastavu u jednoj smjeni, uvodi se i produženi boravak
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

Osmoljetka Plokite prelazi na nastavu u jednoj smjeni, uvodi se i produženi boravak

Niz zanimljivosti na vijećničkim pitanjima

Marijan Čelan, vijećnik HDZ-a je pitao može li Grad osigurati sigurnost u Ulici Ivana pl. Zajca i kakvo je stanje s imovinsko-pravnim odnosima.

- Promet se pojačao, veliki broj pješaka prelazi cestu, možda trebaju uspornici i prijelaz ili moguće kružni tok - iznio je.

Gradonačelnik Ivica Puljak mu je odgovorio.

- U pravu ste, jako je prometna i radi bolnice. Imamo ideju proširiti liniju s mini busom, ali nema se gdje okrenuti zbog parkiranih automobila. Zapelo je na sudu s imovinsko-pravnim odnosima, ali to ne ovisi o nama, nažalost, nego o sudu. Razgovarao sam ministrom Malenicom i dogovorili smo se da pripremimo projekte s neriješenim odnosima pa da se ubrzaju procesi. Ne želimo prejudicirati, nego samo ubrzati, a tu država treba pomoći - otkrio je Puljak.

Čelan je predložio da se aktiviraju gradske službe za riješiti nekako barem za sigurnost, u okviru onoga što se može, s čim se složio i predsjednik Gradskog vijeća Željko Domazet.

Bekavac je pitala zašto se raskinuo ugovor s izrađivačem GUP-a.

- Možete li nam pokazati što se napravilo s obzirom na to da se platilo 30.000 eura izrađivaču? Mi smo očekivali da bude gotovo taj dio - rekla je Bekavac.

Puljak je odgovorio kako nije stopirana izrada.

-  Nastavit će se. Nema potreba da se u ovim fazama izlaže što se napravilo, i nama je u interesu da se što prije nastavi - odgovorio je gradonačelnik.

Prvi put nakon dugo vremena, gradonačelnik je usmeno odgovorio vijećnici HGS-a. Obično joj uzvrati da će dobiti pisanim putem pa čeka.

- Ide ponovno javni natječaj za izrađivača?  Možemo li bar mi vijećnici vidjeti, jer se bar dvije godine radi - pitala je dodatno Bekavac.

Odgovorio joj je da je na to - odgovorio.

Na pitanje vijećnika Centra Viktora Zelića o produženom boravku u školi Plokite odgovorio je kako se namjerava  osigurati produženi boravak od iduće školske godine.

Nenad Uvodić, također vijećnik Centra je pitao o upisu djece u vrtiće. Preciznije, pročitao je pismo 'zabrinutog roditelja' na nekoliko stranica. Sukus je kako je završen natječaj za privatne i vjerske vrtiće, a da za gradske nije još  raspisan natječaj. Znači li to da gube pravo na upis u gradske, ako su primljeni u privatne i vjerske.

- Nema potrebe da čitate pisma, možete sažeti. Tu su promišljanja, pa i navodi da od vijećnika dolaze neprovjerene informacije, u što ne vjerujem - pecnuo je stranačkog kolegu Domazet.

Odgovor je da neće izgubiti pravo na upis u gradske vrtiće. 

Balov je pitao Puljka kad će kotari postati centri života, citirajući Puljkov predizborni program, navodio sve fraze oko poboljšanja života u kotarevima. Nabrojio je Puljak da su povećali sredstva za kotareve, na Mertojaku organizirali advent, posebnu pažnju posvećivali istočnim kotarevima u gradu, izgradili infrastrukturu za odvajanje otpada, otvoreno je stajalište i na Sirobuji... 

- Bit će toga još - poručio je Puljak.

HGS-ov Igor Stanišić je pitao koliko će djece možda biti neupisano u vrtićima.

- Nadam da će biti manje jer ide i novi standard da djeca od navršene četiri godine moraju biti upisani. Otvorene su još neke jaslične skupine, a već dogodine ne bi trebalo biti neupisane djece zbog proširenja vrtića na Mertojaku i u Žrnovnici - najavio je Puljak.

Vijećnica HDZ-a Ivana Zelić Relata je pitala Puljka zašto nisu dobili odgovore poslana sa Zbora građana iz studenog 2021. godine. Nije dobila odgovor.

Vaša reakcija na temu