Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Feđa Klarić Osniva se Građanska inicijativa Varoš: Nećemo se 'šporkavat' novcima

Osniva se Građanska inicijativa Varoš: Nećemo se 'šporkavat' novcima

U planu im je i da se nađe način kako pomoći starijim ljudima o kojima nema tko brinuti

Osniva se Građanska inicijativa Varoš koja bi se službeno trebala oformiti od četvrtka. Jedan od inicijatora, Varošanin Frane Galzina nam je kazao kako stanari osjećaju komunalne probleme u svom kvartu i da žele energijom i idejama učiniti Varoš po guštu čovjeku. Od zelenih površina, prometa do Marjana.

- Odlučili smo da se nećemo oformiti kao udruga niti se 'šporkavat' novcima, želimo dati Varošu trud i znanje kao građanska inicijativa. Namjera nam je učiniti ga lipšim za život. Varoš je poznat i po nematerijalnoj baštini, pismi koja je bila po kalama - govorio nam je u dahu Galzina.

U planu im je i primjerice da se nađe način kako pomoći starijim ljudima o kojima nema tko brinuti. Smatra i da je dosta sivila, te da ima sigurno i u drugim kotarevima dosta entuzijasta i kada bi se na neki način povezali tako, bio bi to novi impuls gradu i drukčija slika.

- Guštamo radit dobro, a sve je to za dicu našeg grada. Čini i nama dobro - zaključio je Galzina.

Dodajmo da više od 5 godina Galzina s prijateljima i brojnom djecom uređuje parcelu na Marjanu na koju su ponosni. Od rugla, kazao nam je, dovedena je do ponosa.

- Oni koji kažu da djeca nemaju interes za vanjske aktivnosti, neka dođu i vide kako guštaju kad imaju priliku, ma jedva čekaju- završio je.

Vaša reakcija na temu