Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Osnovan 'Pokret za mlade'

Osnovan 'Pokret za mlade'

Demografsku obnovu su postavili kao okosnicu političkog programa

Predsjednik Akcije mladih Vjekoslav Rubeša i predsjednik Nezavisne liste mladih Ante Pranić potpisali su sporazum o suradnji 'Pokret za mlade', kojim su definirana programska načela suradnje u zajedničkom projektu transformacije hrvatskog društva, kreiranju promjena kojima je cilj bolji položaj mladih u Hrvatskoj. Demografska obnova je postavljena kao okosnica političkog programa buduće partnerske suradnje i fokusu je svih naših politika i programa. Zaustavljanje demografskog odumiranja Hrvatske ukupan je i krajnji rezultat naših sveobuhvatnih mjera, koje će osigurati da mladi u našoj zemlji kvalitetno odrastaju, školuju se, pronađu posao, zasnuju obitelj i sretno žive.

- Pokret za mlade ima za cilj poboljšanje položaja mladih u našem društvu. Mladi su temelj društva i pitanje budućnosti naše države. Boreći se za mlade, mi se borimo za društvu u kojem ćemo sami htjeti ostariti. Bez poboljšavanja demografske slike naše države,mnogi javni sustavi kao što su mirovinski i zdravstveni doći će pod upitnik održivosti.  Potrebni su potpuni zaokreti - istaknuo je gradonačelnik Vrgorca i saborski zastupnik Ante Pranić.

- Pokret za mlade nije vezan samo ovim, upravo potpisanim sporazumom o suradnji. Ono što nas kao pojedince još jače povezuje su naši motivi za bavljenje politikom, i to kako shvaćamo politiku. Svojim dosadašnjim radom pokazali smo da je drugačija politika moguća. To je prava snaga ovog partnerstva - izjavio je Vjekoslav Rubeša, predsjednik Akcije mladih i vijećnik u gradu Kastvu.

Vedran Duvnjak, potpredsjednik Nezavisne liste mladih, vijećnik grada Solina, najmlađeg grada u Hrvatskoj, istaknuo je: 

- Ne želim više slušati o podjelama i jeftinoj demagogiji dok mladi, moji vršnjaci, masovno odlaze iz Hrvatske. Vrijeme je za ozbiljan zaokret ako ne želimo i dalje gledati tužne slike sa kolodvora. Dosta je recikliranih priča i dnevnopolitičkog komentiranja koje ne vodi ničemu. Pozivam sve da nam se priključe s pozitivnim prijedlozima i sugestijama. Promjene u politikama za mlade ovise o nama.

- U idućim tjednima, nizom aktivnosti planiramo javnosti i građanima predstaviti Pokret za mlade, naše programske prioritete: reformu predškolskog i školskog sustava odgoja i obrazovanja, položaj mladih na tržištu rada, stambenu politiku zasnovanu na potrebama mladih, smanjenje dobne granice za izbore, digitalnu transformaciju društva, održivi razvoj i energetsku tranziciju, poticajno okruženje za razvoj civilnog sektora i razvoj amaterskog sporta - izjavio je Bojan Kurelić, glavni tajnik Akcije mladih, vijećnik u općini Viškovu.

Vaša reakcija na temu