Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
OSTANI TU Grad Sinj pomaže u stambenom zbrinjavanju mladih, evo kako se prijaviti

OSTANI TU Grad Sinj pomaže u stambenom zbrinjavanju mladih, evo kako se prijaviti

Potpore je do sada ostvarilo više od 200 obitelji i samaca

Gradonačelnik Sinja, Miro Bulj, raspisao je Javni poziv za program stambenog zbrinjavanja mladih na području Grada Sinja 'Ostani tu'.

Ovim programom Grad Sinj pruža financijsku potporu mladim obiteljima i samcima u rješavanju stambenih pitanja. Program se provodi već treću godinu zaredom, a ima za cilj poticanje demografske obnove i zadržavanje mladih na području Sinja.

U prethodnim godinama, više od 200 obitelji i samaca ostvarilo je potporu kroz razne mjere ovog programa. 

'Grad Sinj prepoznaje važnost pružanja pomoći mladim ljudima u njihovim nastojanjima da riješe stambena pitanja i izgradi zajednicu koja će nastaviti rasti. Dosadašnje dodijeljene potpore omogućile su mnogima kupnju prvog doma, izgradnju stambenih objekata, kao i priključenje na komunalnu infrastrukturu, što je omogućilo bolje uvjete života na ovom području', poručuju iz Grada.

Program 'Ostani tu' za 2024. godinu nudi četiri mjere potpore:

- Sufinanciranje troškova ishođenja akata o građenju - Grad pokriva do 2655,00 eura za ishođenje građevinskih dozvola i sličnih troškova.

- Sufinanciranje troškova kupnje građevinskog zemljišta - Grad sufinancira do 25 % ugovorene kupoprodajne cijene zemljišta, maksimalno do 9955,00 eura.

- Sufinanciranje kupnje, izgradnje ili dovršetka stambenog objekta - Potpora do 9.955,00 eura za kupnju ili dovršetak izgradnje prve nekretnine.

- Sufinanciranje troškova priključka na komunalnu infrastrukturu - Grad pokriva do 2655,00 eura troškova za priključenje na vodovod, kanalizaciju, struju i druge komunalne usluge.

Prijaviti se mogu mlade obitelji i samci koji ispunjavaju sljedeće opće uvjete:

- Jedan od supružnika, partnera ili samohrani roditelj mora biti mlađi od 45 godina na dan podnošenja prijave.

- Prijavitelj mora imati namjeru trajno živjeti na području Grada Sinja.

- Prijavitelji i članovi njihovih obitelji ne smiju imati nepodmirena dugovanja prema Gradu Sinju.

- Prijave su otvorene od 9. listopada do 8. studenog 2024. Prijavitelji mogu dostaviti svoje prijave osobno ili poštom na adresu: Grad Sinj, Ured Grada, Dragašev prolaz 24, 21230 Sinj, soba 42.

Svaka prijava mora biti dostavljena u zatvorenoj kuverti s naznakom 'Prijava za dodjelu bespovratnih sredstava na temelju Odluke o potpori u rješavanju stambenog pitanja mladih obitelji i samaca na području Grada Sinja - Ostani tu - ne otvaraj'.

Rezultati i odabir korisnika 

Nakon završetka poziva, Povjerenstvo Grada Sinja izvršit će pregled i bodovanje prijava, a rezultati će biti objavljeni u roku od 60 dana nakon zatvaranja poziva. Prednost će imati prijavitelji s većim brojem djece, oni s dužim podstanarskim stažem te prijavitelji s prebivalištem na području Grada Sinja.

Odabrani prijavitelji sklopit će ugovor s Gradom Sinjom o dodjeli bespovratnih sredstava. Korisnici potpore su obvezni dostaviti i bjanko zadužnicu u iznosu potpore uvećanom za 10 % kako bi se osigurala pravilna upotreba sredstava.

'Interes za mjerama iz godine u godinu raste. Više od 200 prijavitelja već je dobilo potporu, čime su stvoreni uvjeti za ostanak mladih na ovom području. Program 'Ostani tu' važan je korak u izgradnji budućnosti Sinja kao prosperitetne i održive zajednice', zaključuju iz Grada.

Za dodatne informacije: Građani se mogu obratiti na broj telefona 021/708-630 ili osobno posjetiti Grad Sinj, Dragašev prolaz 24.

https://www.sinj.hr/grad-sinj-nastavlja-s-poticanjem-demografske-obnove-putem-programa-ostani-tu-poziv-za-prijave-u-2024/

Vaša reakcija na temu