Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović OSTAT ĆE BEZ NOVOG MOTORA? Petričević priveden zbog paljenja guma, policija čuva Suzuki u garaži

OSTAT ĆE BEZ NOVOG MOTORA? Petričević priveden zbog paljenja guma, policija čuva Suzuki u garaži

Na Bačvice su stigle sve hitne službe - policija, vatrogasci i Hitna pomoć

Adrian Petričević, mladi Splićanin poznat po snimkama svojih ludih vožnji, danas je ponovno priveden u policijsku postaju, i to zbog paljenja stražnje gume na svom novom Suzukiju GSX R 1000. Kako doznajemo, kupio je nove gume, a stare je odlučio spaliti u dvorištu ispred svoje garaže. I to kako. Temeljito. Kako nam kažu očevici, Hektorovićevu ulicu zavio je u oblak dima. Dok je turirao mašinu i palio gumu stvarao je nesnosnu buku. Cijela predstava trajala je nekoliko minuta. Nekoliko susjeda pozvalo je policiju. Stigli su, kažu nam, u rekordnom roku, za svega par minuta i zatekli Adriana na motoru. Na Bačvice su došli i pripadnici temeljne i prometne policije, ali i ostale hitne službe – vatrogasci i kola Hitne pomoći. Ljudi su zvali vatrogasce zbog smrada spaljene gume i velikog dima, a Hitna je stigla jer je pozlilo Adrianovoj baki. Dali su joj kisik. 


U PU splitskoj potvrdili su nam kako je u 17.25 zaprimljena dojava kako motociklist u Hektorovićevoj stvara veliku buku s motorom i kako su u prostorije policije priveli osobu koju dovode u vezu s ovim događajem. U tijeku je kriminalističko istraživanje, kazali su nam. Nije to, međutim, sve. Pred garažom u kojoj se nalazi Suzuki dežuraju dva policajca. Naime, čini se kako će policija zatražiti od Prekršajnog suda da se Adrianu oduzme i ovaj novi Suzuki pa ne žele da preko noći nestane iz garaže. Stari Suzuki se već neko vrijeme nalazi u krugu Policijske uprave jer su mu ga oduzeli prošle zime zbog serije prekršaja koje je počinio s njim. Nakon što je nabavio novu 'Suzu', Petričević se ušuljao u krug Uprave i demontirao vizir za starog motora pa je prijavljen za krađu. 


Izvjesno je da će ovu noć Petričević provesti u policijskoj postaji i da će ga sutra privesti na Prekršajni sud. Adrianov branitelj, odvjetnik Marijo Vuković, kaže da se krim istraživanje provodi zbog prekršaja članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, no moguće je da će biti prijavljen i za još neki prekršaj Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Palio je stražnju gumu, turirao motor i stvorio veliki oblak dima te tako smanjio vidljivost ostalim sudionicima u prometu u Hektorovićevoj ulici. 

'Držim da je reakcija policije bila pretjerana', kazao nam je večeras odvjetnik Vuković. Smatra da nije bilo razloga za privođenje. 

Petričević nakon izlaska iz zatvora redovito objavljuje nove snimke koje su vrlo gledane. Posljednji video pod naslovom 'Čime se bavim' objavio je jučer. Ima više od 123 tisuća pregleda. U videu 'Pripremamo Suzu za ljuti gas' objavljenom prije tjedan dana predstavlja nove dijelove koje je nabavio za novi Suzuki, a u garaži ga je posjetila i baka. Zabilježio je 163 tisuća pregleda. I danas ga je prijatelj snimao, ali video još nije ugledao svjetlo dana. 

Susjedi nam kažu da redovito divlja Hektorovićem i da ima kultni status među klincima iz ulice kojima je očito postao uzor. Bit će svakako zanimljivo vidjeti sutrašnji rasplet na Prekršajnom sudu i hoće li ostati i bez novog Suzukija. Prekršajni postupci od prošle zime nisu okončani. Još se čeka odluka Visokog prekršajnog suda povodom žalbi odvjetnika Vukovića na osuđujuće presude.


Vaša reakcija na temu