Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot N1 OŠTRA RUKA ZAKONA Mađara koji je ubio labuda nisu procesuirali, ali su zato za vrijeđanje policije osudili kirurga Tomasovića

OŠTRA RUKA ZAKONA Mađara koji je ubio labuda nisu procesuirali, ali su zato za vrijeđanje policije osudili kirurga Tomasovića

'Samo sam uputio društveno-političku kritiku'

Slučaj Mađara koji je skokom s jahte ubio labuda u Skradinu, zgrozio je ovog ljeta hrvatsku javnost. Policija i Državno odvjetništvo nisu procesuirali Mađara, ali je zato zbog vrijeđanja policije na novčanu kaznu od 180 DEM, odnosno, 678 kuna osuđen poznati kirurg i bivši predsjednik splitskog HSP-a dr. Hrvoje Tomasović

Kriv je jer je na svom Facebook profilu plasirao komentar neprimjerenog sadržaja, što je kvalificirano prekršajem iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. 

'Jebem mater našoj policiji i ovom govnu sto puta što je ubio labuda. A policija samo blejala na to. Dvadeset godina zatvora bi mi dobio za ovo. Dvadeset bez mogućnosti skraćenja. Jesmo li mi stvarno zemlja za iživljavanje debilima koji dolaze ovdje ljeti ili smo država sa zakonom?

Što to govno od stranca nije skočilo u Švicarskoj na labuda i ubilo ga? Što mislite, što bi mu rekla policija?! Da je nesretni slučaj? Stavili bi ga direktno u ludnicu i zatvorili na deset godina i pretvorili u zombija od lijekova. Pa jesmo li mi normalni da ovo dozvoljavamo?', napisao je Tomasović.

Postupak je vođen po optužnom prijedlogu policije. Sud je kao olakotnu okolnost cijenio dosadašnju prekršajnu nekažnjavanost, a kao otegotnu činjenicu da je Tomasović policajce vrijeđao na Facebooku. 

Presudu Općinskog suda u Novom Zagrebu u cijelosti je objavio Tomasović na Facebook profilu uz komentar: 'Slučaj Labud – guilty! Kriv je, to jest ja! Sada možemo za Mađare organizirati Masakr na labuđem jezeru u svrhu poboljšanja turističke ponude u sezoni 2022.'

'Samo sam izrazio društveno-političku kritiku', kratko nam je komentirao slučaj Tomasović. Kaže da će svakako uložiti žalbu na presudu. 

Obranu u sudskom postupku nije dao. Kaže da je prvi put kada je pozvan na sud pao Internet, a drugi put nije mogao pristupiti ročištu zbog operacije. 

Nakon što se u medijima digla velika prašina zbog neprocesuiranja Mađara koji je usmrtio labuda, Državno odvjetništvo u Šibeniku naložilo je policiji dodatne izvide kojima nisu ustanovili elemente prekršaja ili kaznenog djela. Navodno nisu pronašli nijednog svjedoka koji bi potvrdio da je Mađar namjerno skočio na labuda.

Vaša reakcija na temu