Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Osuđeni za ratni zločin u Lori pao sa 104 grama heroina i vagom, nisu ga pritvorili

Osuđeni za ratni zločin u Lori pao sa 104 grama heroina i vagom, nisu ga pritvorili

Tonči Vrkić bio je zamjenik zapovjednika Vojno-istražnog centra

Splitska policija uhitila je sa 104 grama heroina i digitalnom vagom 62-godišnjeg Tonča Vrkića, početkom 90-ih zamjenika zapovjednika Vojno-istražnog centra u Lori, pravomoćno osuđenog u sudskim postupcima za ratni zločin nad civilima i ratnim zarobljenicima na 10 godina zatvora. 

Vrkić je predan pritvorskom nadzorniku, no nakon ispitivanja u Državnom odvjetništvu, sucu istrage nije stavljen prijedlog za određivanjem istražnog zatvora. Uredujuća zamjenica ocijenila je, naime, da ne postoje razlozi za pritvaranje. 

Vrkić se brani da je prodao nekretninu i nabavio veću količinu droge za osobne potrebe jer je ovisnik, kao i njegova partnerica. Tvrdi da nije dilao heroin. 

U nastavku postupka branit će se sa slobode. Prije sedam godina također je uhvaćen s manjom količinom droge i osuđen uvjetno.

Vaša reakcija na temu