Foto: Pixabay.com Osumnjičeni za grupno silovanje kod Zadra žale se na mjere opreza koje im brane prilaženje žrtvi

Osumnjičeni za grupno silovanje kod Zadra žale se na mjere opreza koje im brane prilaženje žrtvi

Sudac koji ih je pustio da se brane sa slobode jučer je otvorio bolovanje

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru prije dva dana je podnijelo žalbu Županijskom sudu u Zadru protiv rješenja suca istrage Ivana Markovića jer osumnjičenima za silovanje 15-godišnjakinje iz okolice Zadra nije odredio istražni zatvor, nego ih je pustio na slobodu uz mjere opreza. Glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković za Index je danas rekao kako je rok za žalbe tri dana od primitka prvostupanjskog rješenja, ali im je i potvrdio da su žalbe uložili i neki od branitelja osumnjičenih i to na mjere opreza koje im je odredio sudac Ivan Marković kad ih je pustio da se brane sa slobode.

Mjere opreza uključuju zabranu približavanja žrtvi, zabranu komuniciranja sa žrtvom te javljanje u policijsku postaju dva puta mjesečno, a neki od osumnjičenih su uložili žalbu na to rješenje koje uključuje ove navedene mjere.

- Neki su tek u ponedjeljak i utorak primili rješenje, a neki će tek u subotu pa se to prebacuje za ponedjeljak, tako da je ponedjeljak zadnji rok za žalbu. Također, neki branitelji osumnjičenih su već podnijeli žalbu na rješenje suda - rekao je za Index glasnogovornik Visković.

Navodi kako o žalbama odlučuje Izvanraspravno vijeće suda koje se sastoji od tri suca, među kojima ne smije biti sudac istrage.

- Čim prođu rokovi za žalbu, onda će se donijeti odluka o prvostupanjskom rješenju. Odluka može biti ukidanje, preinaka ili potvrda prvostupanjskog rješenja - rekao je sudac Visković.

Sudac istrage Ivan Marković jučer otišao na bolovanje i to dan nakon što je objavljeno da je primao prijetnje zbog svoje odluke te je dobio zaštitu, kako je izjavio ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(52865, "");
Pregledaj komentare