Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Osumnjičeni za pokušaj ubojstva u Klisu tražio odgodu služenja kazne zbog završetka neodgodivih poslova

Osumnjičeni za pokušaj ubojstva u Klisu tražio odgodu služenja kazne zbog završetka neodgodivih poslova

Molio je sud da ga ne šalje u zatvor

Sandro Firić, osumnjičeni za pokušaj ubojstva Branka Mijatovića, koji je prije dvije večeri dobio metak u glavu, prije tjedan dana zatražio je od splitskog suda da ga ne šalju u zatvor na odsluženje zatvorske kazne za iznudu i posjedovanje oružja. 

Žalio se na rješenje o upućivanju na izdržavanje kazne te priložio molbu da mu se izađe u susret. Naveo je da je razlog odgode završetak neodgodivih poslova. Nije ništa detaljnije specificirao. 

Vijeće splitskog Županijskog suda o žalbi i zahtjevu nije stiglo odlučiti jer je u međuvremenu Firić uhićen, kako se sumnja, u pokušaju bijega preko granice, nakon što je teško ranjenog Mijatovića, s kojim je u prijateljskim odnosima, izbacio iz auta i ostavio na rubu smrti propucane glave kraj tunela u Klisu. 

Firića su nakon završetka kriminalističkog istraživanja prebacili u zatvor po rješenju o upućivanju na služenje kazne. Obranu će, pretpostavlja se, dati naknadno. Navodno je pištolj slučajno opalio, Firić tvrdi da nije imao namjeru pucati u Mijatovića. 

Za iznudu i oružje osuđen je na osam mjeseci zatvora, a u pritvoru je 2019. i 2020. već odslužio četiri i po mjeseca tako da ga sada šalju iza rešetaka da odradi ostatak. 

Firić ima još nekoliko aktivnih postupaka na splitskom Općinskom sudu. Sude mu za tešku tjelesnu ozljedu u pokušaju, sudjelovanje u tučnjavi i pokušaj prijevare, a nedavno je optužen i za tešku krađu.

Vaša reakcija na temu