Osumnjičeni za seriju požara na Čiovu završio u zatvoru: 'Žao mi je, poslije sam shvatio da je netko mogao stradati'

Osumnjičeni za seriju požara na Čiovu završio u zatvoru: 'Žao mi je, poslije sam shvatio da je netko mogao stradati'

Pritvor mu je određen da ne ponovi djelo

Danijel J., 36-godišnjak koji živi u Njemačkoj, osumnjičen za seriju požara na Čiovu, završio je u zatvoru kako ne bi ponovio djelo. 

Branitelj Duje Duplančić žalit će se na rješenje o određivanju istražnog zatvora. Na ispitivanju u policiji i Državnom odvjetništvu, osumnjičeni je djelomično priznao inkriminacije. Tvrdi da nema ništa s prvim velikim požarom koji se razbuktao u nedjelju oko 15.30 sati i u kojem je izgorjelo 9 hektara terena, a rastopili su se i PVC prozori na jednoj kući. 

Osumnjičeni je priznao da je na putu u dućan, kamo je krenuo da kupi pakiranje hepo kocki za roštilj, zapalio jednu kocku i bacio je na odlagalište granja kraj kuće. Bio je, naime, revoltiran što Općina tu odlaže skupljene grane, radi čega se navodno bunio. Potom je primijetio da se zapalila i druga hepo kocka u pakiranju koje je ponio kako bi u trgovini mogao objasniti što mu zapravo treba pa je i nju odbacio. Malo je i popio. 

'Žao mi je, poslije sam shvatio da je netko mogao stradati', rekao je prilikom ispitivanja. 

U gašenju požara na Čiovu bile su angažirane značajne vatrogasne snage, a podršku iz zraka dali su i kanaderi. Kuće su spašene u zadnji čas.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(75204, "");
Pregledaj komentare