Osumnjičenici za napad u Supetru završili u splitskom zatvoru da ne utječu na svjedoke

Osumnjičenici za napad u Supetru završili u splitskom zatvoru da ne utječu na svjedoke

Državno odvjetništvo tražilo je pritvor i zbog opasnosti od ponavljanja djela

Dvojica osumnjičenika za napad na sezonske radnike u Supetru završili su iza rešetaka. Sudac istrage odredio im je pritvor da ne bi utjecali na svjedoke. Odbijen je zahtjev Državnog odvjetništva da im se istražni zatvor odredi i zbog opasnosti od ponavljanja djela jer su dosad neosuđivani. 

Obojica su uhićeni još u nedjelju, 19-godišnjak je osumnjičen najprije za dva prekršaja, i to remećenje javnog reda i mira te prekršaj članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije, a 22-godišnjak za kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju. Pušteni su nakon ispitivanja u policiji i Državnom odvjetništvu, no nakon dva dana ponovno su uhićeni i kriminalistički obrađeni zbog sumnje da su počinili kazneno djelo nasilničkog ponašanja u svezi sa kaznenim djelom zločina iz mržnje. 

Jučer su obojica ispitani u Državnom odvjetništvu. Mlađi osumnjičenik brani se šutnjom, a stariji se ne sjeća što se dogodilo. 

U nedjelju ujutro grupa od 20-ak mladića napala je sezonske radnike iz Slavonije, među njima su bila i dvojica Srba iz Vukovara. Branio ih je njihov prijatelj, supetarski vatrogasac, a privedeni 22-godišnjak se sumnjiči da mu je slomio nos. Napadnuti vatrogasac nam je ispričao kako su ih napali uz povike: 'Di je Srbin?' Trojicu mladića su bacili na pod i počeli ih cipelariti, a izudarali su i njihovu prijateljicu koja se bacila na jednog mladića kako bi ga prestali tuči. Napad je prekinut tek dolaskom taksista koji je počeo trubiti i blendati. 

Policija je zasad pronašla samo dvojicu napadača. Za ostalima, kažu, i dalje tragaju. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(46890, "");
Pregledaj komentare