Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Otac ubijene Anđele Bešlić: Ne vjerujem da će se Bulj vratiti u Sinj, zna se gdje je bio za vikende

Otac ubijene Anđele Bešlić: Ne vjerujem da će se Bulj vratiti u Sinj, zna se gdje je bio za vikende

Ubojica uskoro izlazi na slobodu

Ubojstvo 17-godišnje Anđele Bešlić potreslo je Hrvatsku, a nakon 22 godine iza zatvorskih rešetaka njezin ubojica Ivan Bulj izlazi na slobodu za nešto manje od dva mjeseca, točnije 10. travnja.

Anđelinoj obitelji otvaraju se opet stare rane iako one, kako je rekao u telefonskom razgovoru za Dnevnik.hr njezin otac Ivan Bešlić, zapravo nikad nisu niti zacijelile.

'Teško je dok je god čovjek živ', kaže Anđelin otac uoči 22. godišnjice njezina ubojstva.

Ivan Bulj tada je bio direktor Radio Sinja, član sinjskog HKDU-a, promovirao je Alku... Cijeli Sinj je bio šokiran kada se nekoliko dana nakon pronalaska tijela sam predao policiji. Ali otac njegove žrtve znao je da je Bulj ubojica.

'Utekao je od mene, da ga ja ne bih uhvatio. Imali smo informacije da je on to napravio', tvrdi Anđelin otac.

Za Anđelom se tragalo mjesec dana, a obitelj je sama provodila privatnu istragu jer nisu bili zadovoljni kako je policija vodila potragu. S druge strane, mjesec dana bilo je i više nego dovoljno da ubojica počisti tragove za sobom, a ono što je moglo biti ključno, njegovo priznanje koje je snimljeno, nije priznato na sudu jer ga je dao bez prisustva odvjetnika. Tijekom sudskog postupka Ivan Bulj je tvrdio kako nema ništa s Anđelinim ubojstvom. 

'Gledao sam tu videokazetu priznanja. Sve je rekao, sve je priznao. Želio je silovati Anđelu, ali nije mogao. Zbog određenih problema koje je imao. I onda ju je ubio letvom', govori Ivan Bešlić. Jer, koji bi drugi motiv, kaže, imao odrasli muškarac da tako brutalno ugasi život maloljetne djevojke?

Ivan Bešlić ne vjeruje da će se ubojica njegove kćeri vratiti kako bi živio u Sinju.

'Tu je on inače blizu, ima kuću. Tu mu je i rodbina. No, ne vjerujem da će se vratiti u Sinj. Izlazio je on i do sada iz zatvora na slobodne vikende, ali bude kod drugih članova obitelji, zna se i gdje. Njegova supruga i djeca odselili su se iz Sinja odmah nakon što se to sve dogodilo', govori za Dnevnik.hr Anđelin otac.

Ubojica njegove kćeri, kaže, nikad se nije pokajao za ono što je učinio, nikad ga nije pokušao kontaktirati, ni posredno ni direktno.

'I bolje mu je', kaže ovaj otac koji je kćer izgubio na najgori mogući način, ali još gore od toga bi bilo da ga njezin ubojica svakodnevno podsjeća na to. 

Vaša reakcija na temu