Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Photo by You X Ventures on Unsplash OTP banka traži nove startup partnere

OTP banka traži nove startup partnere

Startupi i scaleupi u kasnijim fazama razvoja mogu se do 22. studenoga prijaviti na treće izdanje međunarodnog programa startup partnerstva OTP grupe koji će početi na proljeće 2020. godine s ciljem olakšavanja suradnje između inovativnih tvrtki i OTP grupe

OTP banka pokreće treće izdanje svog međunarodnog programa startup partnerstva pod nazivom OTP Startup Partner Program, otvorenog za startupe u kasnijim fazama razvoja s provjerenim, spremnim proizvodima. Prijave su već započele, a najnovije izdanje programa prijavljenima nudi još šire mogućnosti poslovnog razvoja. Inicijativa se proširila na razinu grupe; prvi put će se pet članica OTP grupe pridružiti mađarskoj središnjici u ovom programu. Stoga će se pilot projekt provoditi i u nekoliko zemalja srednje i istočne Europe, uz Mađarsku. 

Budući da je cilj inicijative pomoći transformirati što je moguće više startupa u dugoročne partnere grupe nakon tromjesečnog pilot-razdoblja, program će se nadopuniti šestomjesečnim razdobljem 'rollouta' čiji je cilj daljnja podrška i suradnja. Ova faza bit će dostupna suradničkim tvrtkama s najboljim rezultatima.

Osim što startupima i scaleupima nudi mogućnost rada na rezultatu orijentiranim projektima baziranim na stvarnim poslovnim potrebama, ovaj program stavlja naglasak na ubrzanje poslovnog razvoja kroz široku mentorsku mrežu i prilike za međunarodno umrežavanje. To se očituje i u rastućoj grupi programskih partnera, u rasponu od vodećih međunarodnih korporacija do priznatih orkestratora inovacijskih ekosustava.

OTP Startup Partner Program traži prijavitelje u sljedećih 5+1 kategorija: Napredni alati za podatke i analitiku, Korisničko iskustvo i usluge korisnicima, Unutarnja učinkovitost, Proizvodne inovacije, SME bankarstvo te Inovativna i disruptivna rješenja koja ne spadaju u gore navedene kategorije, ali su povezana s bankarskim sektorom.

Prijave će se razmatrati u selekcijskom procesu u tri koraka. Nakon dovršetka online prijave, odabrani će kandidati biti pozvani na online intervju s predstavnicima relevantnih poslovnih jedinica OTP-a; na kraju će najperspektivniji natjecatelji imati priliku upoznati donositelje odluka OTP grupe u Budimpešti tijekom dvodnevnog Selekcijskog kampa u siječnju 2020. godine. Tromjesečno razdoblje pilot programa i mentorstva trajat će od ranog ožujka do kraja svibnja 2020. godine, tijekom kojeg će suradnja uglavnom biti online. Predstavnici suradničkih tvrtki bit će pozvani u Mađarsku ili u urede drugih članica OTP grupe svakoga mjeseca kako bi se pregledao napredak pilot projekta te kako bi sudjelovali  na radionicama i mentorskim sastancima.

Rezultate pilot projekata startupi će predstaviti menadžmentu banke i predstavnicima brojnih vodećih korporativnih partnera i investitora na Demo danu krajem svibnja. Nakon toga, najuspješnije suradničke tvrtke mogu nastaviti suradnju s OTP grupom tijekom šestomjesečne faze 'rollouta'.

- Tijekom dvaju prijašnjih izdanja startup programa stekli smo uvid u  više od 500 startupa zbog moguće suradnje te proveli pilot projekte s njih 17. Prije najave novoga programa uvijek želimo poboljšati program koristeći naučeno iz prijašnjih izdanja. Tako smo  ove godine pripremili šestomjesečnu fazu 'rollouta' za dodatni poticaj dugoročnoj suradnji. Uzbuđeni smo zbog širenja programa na pet članica OTP grupe koje su pokazale namjeru da se pridruže ovoj inicijativi. Zahvaljujući njihovoj suradnji i podršci ovogodišnji će se program odvijati na međunarodnoj razini, kako u pogledu profila prijavljenih startupa, tako i u sudjelovanju poslovnih jedinica - izjavio je povodom početka programa András Fischer, šef Odjela za inovacije maloprodaje OTP banke.

Vaša reakcija na temu