Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
OTPOR SUSTAVU Mimohod kojeg Splićani organiziraju nakon trostrukog ubojstva kreće u četvrtak s Rive

OTPOR SUSTAVU Mimohod kojeg Splićani organiziraju nakon trostrukog ubojstva kreće u četvrtak s Rive

Ne podržavamo što je Filip učinio, ali upiremo prstom u Centar za socijalnu skrb, policiju, pravosudni sustav i na kraju krajeva same ljude u Splitu koji tvrde da su 'sve znali', poručuju organizatori

Za četvrtak je najavljen mimohod 'Otpor sustavu'. Na organizaciju mimohoda građane je potaknula priča koja stoji iza trostrukog ubojstva koje je prije deset dana počinio Filip Zavadlav. Okupit će se u 15 sati na Rivi, ispred makete Splita.

- Okupljamo se jer nam je žao i Filipa i žrtava i bojimo se koliko takvih slučajeva još ima. Žalosno je kako se nonšalantno (ne) provode zakoni, kako se ne možemo pouzdati u Centar za socijalnu skrb ni policiju. Što je trebalo napraviti da se djeca oduzmu iz obitelji pune ovisnika i zlostavljača? Zašto se preprodavači droge okupljaju mirno u kafićima ispred OŠ Skalice? Zašto policija samo piše prijave i ne poduzima ništa, a sud olako pušta kriminalce na slobodu? - piše u najavi mimohoda.

Organizatori su izrazili sućut obitelji i prijateljima ubijenih i distancirali se od uzimanja pravde u svoje ruke i osvete.

- To nije rješenje, dapače. Ne podržavamo što je Filip učinio, ali upiremo prstom u Centar za socijalnu skrb, policiju, pravosudni sustav i na kraju krajeva same ljude u Splitu koji tvrde da su 'sve znali'. Potonje ne krivimo previše jer znamo da se boje ako koga prijave i u tome je veliki problem - zaključuju organizatori.

Vaša reakcija na temu