Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ottobock Adria i HGSS Split pokazali da i osobe s amputacijom mogu sudjelovati u zahtjevnim akcijama spašavanja

Ottobock Adria i HGSS Split pokazali da i osobe s amputacijom mogu sudjelovati u zahtjevnim akcijama spašavanja

Jedinstvena edukacija

Ottobock, vodeća svjetska tvrtka za razvoj i proizvodnju ortopedskih pomagala koja u Svetoj Nedelji ima središte za tržišta Hrvatske i jugoistočne Europe, i Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) Split prošlog su vikenda organizirali jedinstvenu edukaciju za osobe s amputacijom udova.

Sudionici su imali priliku uključiti se u simulaciju spašavanja stradalih na litici, vođeni stručnim timom HGSS-a Split te opremljeni najmodernijim pomagalima koje im je stavio na raspolaganje Ottobock Adria. Cilj ove edukacije je bio pokazati da svi koji žele, bez obzira na fizičke nedostatke, mogu sudjelovati u spašavanju i pomoći svima kojima je pomoć potrebna.

'Prošli je vikend bio veliki test za mene i ne mogu vjerovati što sam uspjela s protezama. Sudjelovanjem u simulaciji spašavanja pomaknula sam vlastite granice i sada znam da i s ograničenjima, nemam ograničenja. Hvala organizatorima na ovakvom iskustvu', rekla je sudionica edukacije, Anita Markuš.

Osim simulacije spašavanja, sudionici su uživali u nizu adrenalinskih aktivnosti poput penjanja po stijeni, spuštanja ziplineom preko rijeke Cetine te planinarenja. Ovaj događaj podržala je i Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije.

'Nakon amputacija mnoge se osobe susreću s nizom pitanja, poput kako se uključiti u normalan život. Bio je ovo vrlo uspješan događaj u kojem je tridesetak osoba s amputacijom donjih ekstremiteta uz podršku članova HGSS-a i multidisciplinarnog tima fizioterapeuta i ortopedskih tehničara imalo priliku pješačiti stazom Leopolda Mandića, penjati se uz litice iznad Planova kod Omiša, spuštati se ziplineom iznad kanjona Cetine i sudjelovati u raftingu. Osnovni cilj ove akcije je poticanje osoba s amputacijom udova da budu tjelesno aktivne kako bi se lakše resocijalizirale i bile što samostalnije', rekao je Stipe Božić, član HGSS-a Split.

Ottobock Adria svojim aktivnostima potiče osobe s invaliditetom da žive život bez ograničenja, a stalnim ulaganjima u razvoj i tehnologiju na tržište donose najnovija pomagala vrhunske kvalitete i svjetskih standarda: 'Naše dugogodišnje iskustvo rada s osobama s amputacijama dokazalo je da uz pravilnu podršku i kvalitetna ortopedska pomagala, njihove mogućnosti postaju gotovo neograničene. Misija nam je osigurati da svaka osoba, bez obzira na svoja fizička ograničenja, ima pristup najnovijim tehnologijama i pomagalima koja im omogućuju ne samo svakodnevno funkcioniranje, već i sudjelovanje u aktivnostima koje ih ispunjavaju', istaknuo je Marko Husić, direktor tvrtke Ottobock Adria.

Vaša reakcija na temu