Otvara li cesta Pučišća-Povlja prostor za preprodaju terena i ilegalnu gradnju?

Otvara li cesta Pučišća-Povlja prostor za preprodaju terena i ilegalnu gradnju?

Sredstva za izgradnju su dobivena iz EU fondova za razvitak otoka

Nakon što su Bračani pronašli način kako će iz EU fondova za razvoj otoka financirati cestu Pučišća-Povlja, Petar Škotić, ravnatelj Županijske uprave za ceste, kaže da razmišljaju kako bi iz istog fonda financirali i ceste na Šolti i Čiovu. Lucija Puljak, vijećnica stranke Pametno, primijetila je da je cesta projektirana tako da ide oko svake uvale između ta dva mjesta umjesto da su ona spojena najkraćim mogućim putem.

- Mene najviše tišti što cesta narušava ruralni krajolik, otvara mogućnost za preprodaju terena i nelegalnu gradnju. Prva dionica ceste svjedoči da Povlja nisu primarni ni pravi cilj. Da je svrha ceste povezivanje dvaju priobalnih mjesta bila bi trasirana kao najkraći put između dva mjesta - smatra Puljak.

Škorić kaže da se radi o projektu koji se nalazi u prostornim planovima iz 70-ih godina prošlog stoljeća, da je riječ o projektu kojeg su podržali načelnici bračkih općina i Grad Supetar te da je riječ o projektu za koji je već napravljena Studija izvodljivosti.

- Riječ je o nastavku postojeće županijske ceste, najkraćem povezivanju dvaju mjesta i rekonstrukciji kompletne ceste od Supetra do Povlja. Cesta se nalazi dosta daleko od obale. istina, moglo je kraće, ali bi projekt bio znatno skuplji jer bi trebalo graditi niz vijadukata i tunela. Tražili smo projekt kojeg možemo podnijeti jer su ionako sredstva koja moramo uložiti poprilično velika. Riječ je o jednom kvalitetnom projektu za kojeg smo dobili 60 milijuna kuna - rekao je Škorić. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(51207, "");
Pregledaj komentare